aanleg vijver

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/04/2009 - 15:28
gebruike

aanleg vijver

Wij hebben een groot gat gegraven voor de aanleg van een vijver. De tuin ligt vrij laag en onderin ligt van nature kleigrond. Nu blijft er na regenbuien steeds enkele dagen water in staan. Ik weet niet of dit grondwater of regen is. Gaat dit een probleem worden als er straks plastic in de vijver komt?

wo, 22/04/2009 - 23:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat zou kunnen omdat het vijverfolie dan waarschijnlijk niet goed op de bodem aansluit. Het blijft dan zweven, omdat het soortelijk gewicht geringer is dan dat van het water. Misschien kun je het probleem ondervangen door tijdens het aanbrengen van de folie het grondwater er met een slang op de diepste plek er onderuit te pompen en ondertussen geleidelijk de vijver te vullen. Of dit een goede manier is, weet ik niet. Ik spreek niet uit ervaring. Misschien heeft iemand een beter idee.

zo, 03/05/2009 - 17:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
De (voor) aangegeven praktische oplossing is de juiste!
je pompt vlak voor het aanbrengen van de folie gewoon het gat leeg en nee dit is waarschijnlijk geen grondwater maar de klei vormt een tijdelijke buffer of ondoordringbare harde laag zodat het regen water niet goed weg zakt vr groet, Timo

Onderwerp gesloten