Afdekken met boomschors

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 28/03/2006 - 14:30
vermeiren

Afdekken met boomschors

Ik zou graag mijn borders afdekken met een laag boomschors omdat mij gezegd werd dat deze laag veel onkruid tegenhoud of zelfs vernietigd. Wat gebeurd er echter met planten die in de winter volledig afsterven en die in het voorjaar ook door deze schorslaag moeten,bijvoorbeeld Hostainfo-icon's, tulpen, crocussen, enz. Worden deze dan ook niet tegengehouden door die laag ?

di, 28/03/2006 - 19:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

nee, de laag is heel "luchtig'' en de nieuwe planten komen daar gwoon doorheen.

di, 28/03/2006 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vele onkruiden ontkiemen uit zaad en de jonge kiemplant heeft licht nodig om te groeien.Overwinterende planten hebben voldoende voedsel opgeslagen in de ondergrondse delen en kunnen hiermee door de schorslaag heen groeien terwijl de kiemplanten uit zaad door voedselgebrek afsterven.

wo, 29/03/2006 - 08:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let op met die boomschors, het kan de grond wat zuurder maken en is een geliefde plaats voor slakken, ze leggen er namelijk graag hun eitjes, de gevolgen ken je wel zeker?

G.

wo, 29/03/2006 - 14:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Boomschors is geen ideaal afdekmiddel! Laat liever takjes van de planten, bladeren, etc liggen of gebruik een andere mulch laag! Hout onttrekt bij het verrotten namelijk stikstof uit de grond.
En als je een paar cm mulchlaag hebt liggen van bijv. afgemaaid gras, cacaodoppen, etc, dan komen vaste planten daar wel doorheen. Kleine kiemplantjes redden dat niet :)

Onderwerp gesloten