Bestaat er een blauwe roos?

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/10/2005 - 05:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bestaat er een blauwe roos?

Hey,

Mijn vriendin en ik hebben nu als symbool voor onze band een "blauwe roos". ik ga niet uitleggen hoe dat zo is gekomen, maar nu dacht ik misschien bestaat er wel echt een blauwe roos en kan ik haar daarmee verassen.

dus bij deze hier de vraag: bestaat er een blauwe roos?

do, 13/10/2005 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een echt blauwe roos bestaat niet. Er zijn postorderbedrijven en tuincentra die een "blauwe"roos aanbieden en op papier lijkt hij ook blauw maar in werkelijkheid is hij rose. Geloof dus niemand die beweert dat hij een blauwe roos heeft want ondanks veel moeite is men er nog steeds niet in geslaagd om er één te kweken.

Tine

do, 13/10/2005 - 13:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

IK heb ooit van iemand een bos blauwe rozen gekregen. Daar zat geen verf op , ze zullen het met een kleurwater ofzo hebben gedaan. Het is dus wel een echte roos die blauw is en netzo lekker reukt als een roos.
Mijn vriend heeft het toen gekocht bij een bloemenwinkel.. dus shoppen maar veel succes

do, 13/10/2005 - 14:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry anoniem. Je verteld zelf dat dit met speciaal water blauw is gekleurd en dat is ook zo. Ik ben het met Tine eens, er bestaat echt geen blauwe roos.

vr, 14/10/2005 - 18:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

er "bestaan "ook blauwe chrysanten. Dat zijn gewoon de witte bloemen die in een kleurstof hebben gestaan.Je zou dit ook kunnen proberen met witte rozen. Misschien moet je ecoline gebruiken ,of een verdunde inkt oplossing. Doe anders navraag bij een betere bloemenzaak, en dan kun je het zelf doen. Dat is vast veel goedkoper als dat je ze koopt. succes ermee!

zo, 16/10/2005 - 16:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van het jaar ben ik voor een blauwe roos naar rozenkwekers in Lottum geggan.Hier zit echt de top van de rozenkwekers.Zij verzekerden mij dat een echt blauwe roos nog niet bestaat,wel had een kweker een roos die blauw.... genoemd werd maar deze was meer violetachtig zoals hijzelf ook zei.

wo, 19/10/2005 - 20:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een jaar of 10 geleden zag ik een rozenstruik bij een tuincentrum met een kaartje: roos (blauw) Meer tekst stond er niet op. Ik was verschrikkelijk benieuwd wat 't zou worden en nam hem mee voor 2,25. En inderdaad, in de zomer kreeg hij prachtige ROSE bloemen.....

vr, 21/10/2005 - 16:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

vroeger op de middelvbare school met biologie een proef gedaan met bloemen in gekleurd water. Een witte bloem neemt de kleur van het water op en kleur dus blauw, paars, felgeel etc. wat je maar in het water stopt.

Dus koop een bos witte rozen (nog in knop) koop een flesje ecoline, los wat ecoline op in het water tot je de juiste kleur hebt. zet de bos rozen in dit water, laat het 2 dagen staan en geef ze dan aan je vriendin.

vr, 21/10/2005 - 17:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is ook de enige mogelijkheid om blauwe rozen te krijgen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag