Blad aan takje van onbekende plant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/07/2010 - 13:03
Elene

Blad aan takje van onbekende plant

Daar ben ik weer met een determinatievraag.
Dit groeit op verschillende plekken in de tuin, twee onder de boerenjasmijn en de weigelia. Samen vormen de twee onbekende planten/struikjes een heel struikgewas!
Het zijn vrij lange stengels aan een hoofdstammetje van ong 1 cm doorsnee, en de bladeren staan tegenover elkaar op stelen (foto) die dan ook weer tegenover elkaar staan. Dat gaat zo door tot een warrige bosschage ontstaat, niet hoger dan een meter. De bladeren voelen, aan de onderkant vooral, een beetje ruw aan en kunnen behoorlijk groot worden. Het lijkt best veel op de boerenjasmijn, alleen heeft de jasmijn iets donkerder blaadjes met kleine puntjes langs de bladrand, en deze onbekende heeft lichter, frisgroen blad zonder puntjes.
Voor zover ik heb gezien heeft het helemaal niet gebloeid.
Wat is het voor iets? Ik heb gezocht in mijn planten- en bomenboek en op internet maar ik weet het nog niet. Ik ben benieuwd of ik het allemaal zal moeten wieden want het zit nogal vast in de grond... Omdat het niet zo erg hoog is staat het nu leuk onder de struiken. Maar als het iets is dat gaat uitgroeien tot iets enorms moet het wel weg natuurlijk.
Alvast bedankt!

Blad aan takje van onbekende plant
zo, 11/07/2010 - 15:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

De nervatuur van het blad doet me aan kornoelje denken.

zo, 11/07/2010 - 15:25
tuinprins

Cornusinfo-icon sericea of Cornus alba. Wordt door vogels verspreid. Die eten de vruchtjes en poepen de zaden weer uit. Deze struik kan behoorlijk groot worden en het is verstandig deze te verwijderen.

Zie ook:

https://tinyurl.com/yxm4l6j9

Gegroet, de tuinprins

zo, 11/07/2010 - 15:31
Elene

Beide bedankt, het klopt en de kornoeljes moeten dus weg, helaas. Wordt véél te groot!

Onderwerp gesloten