bloembollen in pot onderhoud ?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/10/2009 - 21:13
debbieke

bloembollen in pot onderhoud ?

hallo,
ik heb me vandaag bloembollen gekocht om in potten te planten.
dit doe ik voor de eerste maal aangezien ijn de volle grond al mijn bollen tot nu toe opgegeten zijn... ik heb vorig jaar zo een 400 bloembollen geplant en daar heb ik er welgeteld 10 van zien bloeien door al het ongedierte hier :-(
dus mijn vraag is nu:
ik heb verschillende dubbelbloemige narcissen, sneewklokjes, crocussen en mini narcissen gekocht om samen in potten te planten en weg te zetten tot na de ergste vriestijd. ze zullen buiten in een hokje staan maar ik weet niet hoe ik ze moet onderhouden. moet ik ze bedekken ? en hoeveel water moet ik ze geven ? alvast bedankt ! groetjes van een radeloze meid :-d

do, 08/10/2009 - 21:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Over welk 'ongedierte' heb je het? Daar moet toch iets tegen te doen zijn?

Bloembollen in de volle grond zijn volkomen bestand tegen vorst. Bedekken is niet nodig, maar water heeft de bol wel nodig.

do, 08/10/2009 - 21:41
debbieke

hallo. alvast bedankt voor je reactie. ik heb het over muizen en veldmuizen. die vreten werkelijk alles kapot. en ik weet er geen raad meer mee ... dus daarom ga ik nu alle bloembollen in bloembakken planten. dan heb ik er zeker plezier van volgend jaar :-)
ik moet enkel nog te weten komen hoe vaak ik die water moet geven.

do, 08/10/2009 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, geen idee welke gemeente je woont, maar misschien is er in de buurt een ongediertebestrijdingsdienst te vinden.
In potten geef je de bollen matig water, maar niet drijfnat. Waterafvoer is belangrijk. De hoeveelheid hangt af van de temperatuur komende winter.

do, 08/10/2009 - 22:11
Bruine kikker

Ik zou die muisjes maar lekker laten leven en inderdaad dan maar bollen in potten. Kan toch ook leuk zijn, zo niet leuker. Bloemen in potten staan geweldig leuk, heb ik dit jaar zelf ontdekt.

Ik kan je helaas geen raad geven, maar zo te lezen is de kans groot dat ze het goed gaan doen. Veel succes ermee.

vr, 09/10/2009 - 02:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bollen laat ik altijd bloeien in potten, kun je ze eenvoudig zetten waar je wilt.
Tip uit het boek van Mien Ruys.
Wanneer de bloei over is zet je ze uit het zicht.
Dan zit je niet met ontsiering tussen je andere mooie planten, wanneer het blad minder wordt.
Ik hoop dat je er ander jaar veel plezier aan zult hebben.

vr, 09/10/2009 - 19:38
anoniem (anoniem geplaatst)

Muizen zijn inderdaad dol op allerlei bollen.Vooral crocussen!Ze slepen ze overal naar toe en vaak vind je dan een paar jaar later bloeiende crocussen op een plek waar je ze zelf niet hebt geplant.Ik heb ze wel eens op zolder gevonden!
Als je de bollen in potten plant en goed verzorgt gaan ze met hun wortels in elkaar groeien.Na één of twee jaar heb je dan een in elkaar gegroeide kluit bollen en als je die dan in de tuin plant, lopen de muizen er niet zo snel meer mee weg.Sinds bij mij eens 4000 crocusbollen voor het grootste deel waren afgevoerd door de muizen, zet ik nooit meer bollen direct het eerste jaar in de volle grond, maar plant ze altijd eerst in potten en bakken.Voordeel daarvan is ook dat je ze kunt verplaatsen.En als je ze op een vorstvrije lichte plek in huis kunt plaatsen, bloeien ze ook nog eens één of twee weken vroeger dan de bollen in de volle grond.
Verzorging: gewone potgrond geven(daar zit al voeding in) af en toe wat water geven, niet laten uitdrogen, tijdens of direct na de bloei wat organische mest geven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag