Dennebomen in tuin: welke planten verdragen dit ?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 16/04/2010 - 22:40
wvandere

Dennebomen in tuin: welke planten verdragen dit ?

Hallo,

we hebben achter in de tuin aan aantal Coriscaanse dennen staan, maar door de afvallende naalden (denk ik) groeit er gewoon niets meer onder of naast. Het gras wijkt terug, plantjes gedijen niet: ik wijt het allemaal aan die dennen... de vraag is uiteraard of dat wel terecht is ?
En in tweede instantie: welke platen groeien wel in dit soort omgeving ?

Alvast bedankt voor jullie advies !
Walter

vr, 16/04/2010 - 23:07
Berten

Corsicaanse dennen groeien normaal op zure gronden. Door de naalden verzuurt de grond steeds verder. Hoe zuurder de grond, hoe beter zware metalen opgelost worden waardoor de planten vergiftigd worden.
Rond de dennen moet het mogelijk zijn om zuurminnende planten te houden. (azalea, rododendrom, magnoliainfo-icon, pierisinfo-icon, skimmiainfo-icon, viburnuminfo-icon, .... )

Anderzijds kan grond ontzuurd worden door toevoeging van kalk. Wees daar echter voorzichtig mee want corsicaanse dennen hebben een hekel aan kalk.

za, 17/04/2010 - 00:31
tuinprins

Dat er weinig wil groeien in de buurt van de dennen heeft niet in de eerste plaats iets te maken met de zuurtegraad van de grond maar meer met omstandigheden die worden veroorzaakt door de dennen t.w. 1. schaduw en 2. droogte. Droge schaduw is de lastigste tuinomstandigheid. Het aantal planten wat het in zulke situatie goed doet is zeer beperkt. Lijstjes met planten voor droge schaduw kun je ongetwijfeld op internet vinden.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag