een paar vragen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/04/2011 - 15:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

een paar vragen

De laatste weken lekker in de tuin werkend, komen er steeds meer vragen boven:
1. ik heb 3 pollen narcissen vlakbij elkaar staan, 1 pol bloeit prachtig maar van de andere 2 zijn de knoppen verdroogd, hoe kan dat en wat kan ik eraan doen?
2. ik heb nu al een 5-tal jaren een druif staan op de meest zonnige plek in de tuin, maar er komen geen druiven aan. Welke soort het is weet ik niet meer. Ik gooi er regelmatig gestampte eierschalen bij omdat ik gelezen heb dat kalk goed is voor druiven. wat te doen?
3. Ik heb een rodondendron met groen-witte bladeren, een paar takken hebben gewoon groene bladeren gekregen en alleen deze paar takken geven bloemen, is daar wat aan te doen?

zo, 17/04/2011 - 21:54
RdB

Plaats eens een foto van die groen-witte bladeren aan de Rhododendroninfo-icon. Een eerste vermoeden is een te kalkrijke bodem, dat haten ze.

Narcissen: zijn dit dezelfde? Zo ja. Wip de twee slechte uit de grond en werp weg. Wip de derde uit de grond en verdeel en verplant ze, daar is het nu de beste periode voor.

Druif: geen idee, vervangen door een betre ras?

Ruud

ma, 18/04/2011 - 23:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt, ik heb er nog niet veel aan, maar toch aardig om te reageren

ma, 18/04/2011 - 23:21
RdB

Ik zie nu dat je bedoelde een bonte rhodo die groen werd... niet goed gelezen.

De bonte Rhododendroninfo-icon ponticum 'variegatum' kan gewoon bloeien. Ook (en dat heb je nu gemerkt) terugvallen naar een groene vorm. Indien je de bonte wilt behouden moet je de groene takken geheel verwijderen. De groene vorm is veel sterker en zal de bonte gaan overheersen.

Ruud

Onderwerp gesloten