ervaring met Impatiens repens?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/01/2010 - 21:56
tekenaar

ervaring met Impatiens repens?

Heeft iemand ervaring met Impatiensinfo-icon repens? Dit is een geelbloeiende, overblijvende, kruipende balsemien. Specifiek zou ik willen weten of deze is te kweken uit zaden en hoe hij in de winter over te houden is.

Paul

za, 23/01/2010 - 22:45
RdB

Ik heb een tiental Impatiensinfo-icon maar deze niet. Het is van nature een overblijvende plant maar dan heb je wel een kas nodig. Binnen in huis zijn deze niet of nauwelijks te houden. Wel kun je hem behandelen als eenjarige en in het voorjaar weer uitzaaien. Ook dan dien je er rekening mee te houden dat de plant veel (vocht en) warmte nodig heeft. Ik heb geen eigen ervaring maar ik vermoed dat het hier gewoon te koud is.

Ruud

ps. je zou het kunnen vragen aan paul Shirley van Paul Shirley Succulents. Die heeft flink wat soorten in de verkoop (geen repens), maar wellicht heeft hij meer info.

pps.: tot voor kort dacht men de plant in zijn thuisland (Sri lanka) was uitgestorven en alleen nog in cultuur voorkwam. Dit is gelukkig onjuist. Daarnaast is hij verwildert in India. Je ziet hem ook wel vaak in Botanische tuinen waar ze meestal als een soort hanging basket gebruikt worden in de kassen, bron R. Morgan: Impatiens, Timber Press, 2007.

zo, 24/01/2010 - 21:07
tekenaar

Dank voor je reactie!

Paul

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag