Fuchsia overhouden.

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/09/2009 - 20:30
nieuw

Fuchsia overhouden.

Hallo, wie weet hoe ik het beste een Fuchsiainfo-icon kan overhouden? Wij hebben geen kelder oid, en ingraven is geen optie. Hoe doen jullie dat?

di, 08/09/2009 - 21:36
RdB

Een jaar of wat geleden was ik gedwongen een paar spuuglelijke hangfuchsia's te kopen (opbrengst voor de school). Je kent dat soort wellicht wel. Armetierige plantjes, mishandeld en opgejaagd met te veel, te grote en te lelijke bloemen. Er schijnen er miljoenen van verkocht te worden. Uiteraard moesten ze in de tuin waar ik ze vergeten (?) ben uit te graven of te beschermen. Nu 6 jaar later komen ze nog ieder jaar terug, maar nu als normale opgaande struikjes met bloei van augustus.

Dus: wat blad er overheen en blijven hopen.

Anders: uitgraven en binnen voor een licht venster plaatsen en aan de droge kant houden.

Ruud

wo, 09/09/2009 - 11:09
nieuw

Bedankt voor het antwoord, maar ik was vergeten te vermelden dat de Fuchsiainfo-icon in een pot zit. Maar voor het raam? Is dat niet veel te licht?

wo, 09/09/2009 - 12:01
beate

Ik hou ze altijd over door de potten in de garage en in het tuinhuis voor een raam op een tafel te zetten waar ze nauwelijks zon krijgen.De bloeiende toppen eruit knippen en het meeste blad eraf halen en het geheel wat inkorten.
Nauwelijks water geven en als ze te vroeg gaan uitlopen en zwakke scheuten maken, deze eraf breken.
Gaat altijd goed en heb er nu nog een stuk of 30(is al erger geweest)
groet Beate

do, 10/09/2009 - 11:32
nieuw

Hoi, bedankt voor het antwoord, wij wonen in Frankrijk en de bloeiende zomerplanten zijn hier erg duur. Is het de bedoeling om de plant nog water te geven? En kan ik mijn geraniuminfo-icon ook op deze manier overhouden?

do, 10/09/2009 - 13:56
beate

Zolang ze buiten staan gewoon verzorgen. Pas als je ze binnen haalt,zo eind oktober nauwelijks nog bewateren,dan breekt de rustperiode aan.
Met geraniums kun je hetzelfde doen,mijn ervaring daarmee is minder dan met het overhouden van de fuchsiainfo-icon's.Maar het is het proberen waard,soms gaat het ook heel goed.

Onderwerp gesloten