Fuchsia verzwakt nadat ik 'm buiten heb zet

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/05/2013 - 02:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fuchsia verzwakt nadat ik 'm buiten heb zet

Dit is het eerste jaar dat ik mijn fuchsiainfo-icon laat overwinteren op de logeerkamer (licht, zo'n 15 graden). De plant begon al vroeg in de winter uit te lopen en er zat enkele weken geleden enorm veel nieuw blad aan. Ik heb de fuchsia eind april/begin mei buiten gezet. Dat was een periode zonder vorst, maar met regen en wind. Nu worden alle blaadjes lichter van kleur en sommige blaadjes verschrompelen helemaal. Wat is hier aan de hand en wat kan ik doen om de fuchsia mooi te houden?

zo, 19/05/2013 - 03:08
hent v

kuipplanten krijgen vaak een schok van de overgang van binnen naar buiten.
Altijd de eerste 2 weken laten wennen op een beschutte plaats , dus nooit in de volle zon.
Misschien overpotten in een grotere pot met verse en voedselrijke potgrond.

gr Hent

zo, 19/05/2013 - 10:36
lousje

De blaadjes verschrompelen door invloed van de zon.Als je fuchsiainfo-icon's(en trouwens alle planten) van binnen naar buiten brengt, moet je ze eerst zó neerzetten dat er geen zon op valt.Na enige tijd zul je merken dat het blad stevig wordt en dan kunnen ze wel wat zon hebben.
Maar wees gerust er zal nieuw blad aan komen, knip die verschrompelde bladeren er maar af.
O, en 15 graden is eigenlijk te warm., dan loopt zo'n plant te vroeg uit.Als je maar één plant hebt en geen koelere ruimte, kun je een fuchsia het best buiten laten staan en alleen naar binnen halen als de temperatuur buiten beneden zo'n graad of drie is.Maar ja, dat moet je dan niet vergeten!

zo, 19/05/2013 - 20:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie reacties. Vandaag heb ik de fuchsiainfo-icon gesnoeid en op een plek in de schaduw gezet. Hopelijk loopt hij nu weer snel uit met stevig blad en veel bloemen!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag