Geen bloemen in helleborus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/04/2011 - 00:40
chanelleke

Geen bloemen in helleborus

Hallo tuinvrienden,

Heb vorig jaar 2 helleborusinfo-icon planten in de tuin geplant,helaas hebben zich dit jaar geen bloemen gevormd.We hebben kleigrond en ze staan in de ochtend tot ongeveer 13.oo uur in de zon,wel hebben ze de laatste dagen veel nieuw blad gevormd,ligt dat daaraan misschienvanwege het nieuwe blad.
Mijn ander helleborus een witte heeft wel gebloeid,staat zelfs nog in bloei, maar die staat nagenoeg het grootste deel van de dag in de schaduw.
Wie kan me helpen om volgende vroege voorjaar wel bloemen te krijgen.

Groetjes Chanelleke

do, 07/04/2011 - 00:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het komt vaker voor dat het jaar na planten, de planten slecht bloeien. Deze planten hebben de tijd nodig zich te settelen. Volgende winter heb je vast bloei!

do, 07/04/2011 - 11:16
caabuteir

Ik heb er 7 staan; het eerste jaar stonden ze op een plek waar ze vanaf de late namiddag zon vingen en daar kwam er niets van terecht.
Heb ze dan verzet naar een schaduwborder en daar doen ze het zeer goed. Maar zoals GC het zegt zal je het eerste jaar na (ver)planten geen bloemen hebben, volgend jaar zal dat waarschijnlijk al veel beter zijn. In mijn ervaring is het ook zeer gunstig na de winter alle oude stengels af te knippen zodra de nieuwe scheuten uit de grond komen.

vr, 29/04/2011 - 22:32
chanelleke

Dank jullie wel voor het advies,zal ze mooi laten staan en wachten af tot het volgende jaar.
Fijn dat ik op deze site zoveel goed advies kan krijgen.
Nogmaals dank.

Liefs Chanelleke

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag