Hoe moet je hedera stekken?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/06/2003 - 15:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe moet je hedera stekken?

Hallo,

Ik heb een met Hederainfo-icon begroeide muur in mijn tuin. Nu wil ik een hek aan de andere kant van de tuin met Hedera laten begroeien. Ik hoorde dat je dan takken van de bestaande Hedera af kan knippen, een geul in de grond moet graven, de takken erin leggen en weer dichtgooien met aarde. Vervolgens veel water geven en dan zouden er vanzelf stekken uit de grond komen. Wie weet of dit klopt?

di, 03/06/2003 - 17:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ik probeer al jaren hedra te stekken door het gewoon in de grond de steken (15 cm). Als je geluk hebt slaat het aan, als het te droog is verdort het vanzelf.
Mijn buurvrouw zet altijd de stekken eerst een tijd in een emmer met veel water tot er wortels aan komen, dit heeft een goed resultaat. Succes, het is makkelijk en kost niets.

wo, 18/06/2003 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat je kunt doen is een uitloper, zonder af te knippen, in de grond stoppen. Afleggen, heet dit. Leg er een steen op om losraken te voorkomen. De uitloper zal nu op de plek waar hij in de grond zit gaan wortelen. Als hij voldoende beworteld is, kun je hem afknippen en op de juiste plaats planten.

Succes

di, 24/06/2003 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe lang duurt het wortelschieten bij het afleggen?

Onderwerp gesloten