Hoek in de tuin over

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 04/12/2009 - 16:24
samm

Hoek in de tuin over

Hoi,

Ik heb enkele maanden geleden een huis gekocht en na een heleboel kluswerk woon ik er nu in. Nu is de tuin aan de beurt. Het grootste deel van de tuin vind ik mooi en wil ik niet veranderen. Ik heb echter nog een lege strook over tegen een schutting van ongeveer 2,5 meter bij 50 cm. Ik heb al een heleboel planten bekeken maar weet niet hoe ik deze strook mooi kan opvullen. Ik hou van een moderne tuin en van bloeiende planten. Heeft iemand ideeen?

Op de foto zie je het linkergedeelte van de tuin (inmiddels wat meer gesnoeid). Op de foto die ik hierna plaats zie het rechter gedeelte met de strook die nog opgevuld moet worden. Ik wil de klimpop verwijderen. De tuin ligt op het zuidwesten.

Ik hoop dat jullie advies kunnen geven.

Groetjes Sanne

Hoek in de tuin over
vr, 04/12/2009 - 16:24
samm

en dit is de strook waar het om gaat.

Hoek in de tuin over
vr, 04/12/2009 - 16:54
Hendrik Jan

Van achteren naar voren:
- Viburnuminfo-icon tinus wintergroen, groenblad bl. 10 - 4
- Physocarpusinfo-icon opulifolius 'diablo' niet wintergr. purperbruinrood blad
- Choisyainfo-icon ternata 'Sundance' wintergroen, licht geelgroen blad

vr, 04/12/2009 - 22:24
Hendrik Jan

Nadat ik de twee foto's op me heb laten inwerken, denk ik dat een mooie frisgroene bamboe ook een idee zou kunnen zijn.

za, 05/12/2009 - 09:49
pevano

ik zou ook de schutting volledig laten begroeien. trelly's er tegenaan schroeven en dan beplanten met winter jasmijn (bloeit van december tot april) rozen, clematisinfo-icon en evt een witte passiflorainfo-icon. En dat lekker door elkaar laten gaan. De schutting bloeit dan het hele jaar!

Peet

za, 05/12/2009 - 20:42
samm

Dat zijn alletwee hele goede ideeen! Heel erg bedankt! Ik heb de planten opgezocht en vind ze erg mooi.

De schutting bedekken met verschillende soorten planten vind ik erg leuk.
Ik denk dat ik het ga proberen (als de planten niet al te duur zijn).

Ik heb nog een vraag over de heesters. Van achter naar voren, bedoel je dan van het schuurtje naar voren of vanaf de schutting naar voren? Ik zie de heesters als blokken met een hoogte gelijk ana de schutting. Bedoel je dit ook? De heesters zelf vind ik erg mooi, ik vraag me alleen af of ze niet te breed en hoog worden waardoor de tuin kleiner lijkt. Vanwege het ruimtelijk effect wil ik de breedte van mijn tuin behouden.

Iemand anders opperde het idee om de strook in vierkanten op te delen en elk vierkant vol te zetten met planten (bv. lavendel en ?). En de schutting te laten begroeien met een vijg. Wat vinden jullie van dit idee?

zo, 06/12/2009 - 10:27
Hendrik Jan

Met van achter naar voren, bedoel ik vanaf de schuur.
Mijn idee bij deze heesters was, om echt in het groen te zitten (rijk tuin gevoel), omdat een betonnen (als dat klopt) schutting nogal dominant is en de associatie oproep met een omkadering van bijv. een inustrieterein.
Een vijg moet daar zeker kunnen, maar die komt het mooist tot zijn echt als solitair (en dan blijf je daar toch een soort leegte houden).
De Viburnuminfo-icon tinus zal denk ik wel om de twee jaar gesnoeit moeten worden, wegens zijn groeikracht.
De Choisyainfo-icon ternata 'Sundance' wordt niet zo hoog, gaat meer in de breedte, deze elk jaar na de bloei (speelt eigenlijk geen rol) een stuk terug snoeien. De Choisy ternata heeft groen blad, meer groeikracht en een betekenis volle bloei.
De Physocarpusinfo-icon kan zeer groot worden, maar is zeer gemakkelijk in toom te houden, in maart snoeien op zo'n 20 a 30/40 cm van de grond en om de zoveel jaar eens bij de grond af afsnoeien.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag