Ilex Blue Prince

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/04/2009 - 20:36
johuls

Ilex Blue Prince

Wij hebben al een aantal jaren twee Ilexboompjes op stam en elk jaar kijken we vol verwachting uit naar de prachtige rode bessen die het etiket heeft beloofd. Maar nada, helemaal geen enkele bes. Nu pas zijn we er achter dat we twee vrouwelijke boompjes hebben, nl. de Ilexinfo-icon Blue Princess.
We zoeken dus twee kleine struikjes met de naam Ilex Blue Prince, de mannelijke versie, om die onder de boompjes te zetten. Door verstuiving komen dan de lang verwachte rode bessen, zo is ons beloofd.
Het blijkt echter erg moeilijk om deze struikjes te bemachtigen. Wie kan ons helpen of wie weet een kweker waar we deze struikjes kunnen krijgen.
Via internet zijn ze wel te bestellen, maar de verzendkosten zijn veel hoger dan de prijs voor twee struikjes.

ma, 20/04/2009 - 21:24
tuinprins

Volgens mij moet Ilexinfo-icon Blue Prince toch wel in de meeste tuincentra te vinden zijn (althans in Nederland). Dit zijn meestal landplanten die voor de verkoop in een pot worden gedrukt. Ilex is slecht in een pot te kweken vandaar dat deze methode wordt gehanteerd.

Sommige kwekers verkopen ook aan huis en daar zou je het ook nog kunnen proberen. Het vollegrondsseizoen is echter zo goed als over dus zul je moeten wachten tot het najaar.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag