kamperfoeli

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/07/2004 - 22:17
Alwin

kamperfoeli

Ik heb vier kamperfoelies in mijn tuin, die begin dit jaar naar een andere plek zijn verhuisd. Op de vorige plek bloeiden ze amper en zag het er naaruit dat ze dood gingen. We hebben een nieuwe schutting gezet en ze daar tegenaan gezet. Twee kamperfoelies gingen als een gek groeien, maar niet bloeien. De andere twee bleven klein maar gingen wel bloeien en staan nu weer in de knop. De twee die zo'n groeistuip hadden zijn volgens mij nu aan het doodgaan. De tellmanniana krijgt momenteel roodbruine bladeren (waren groen) en de uitlopers lijken te verschrompelen. Er is echter geen spoor van luis of iets dergelijks. De Lonicerainfo-icon japonica verliest zijn bladeren (is wel half bladverliezend) maar heeft een soort wittig spul (geen spint) op de bladeren en takken zitten, hij heeft wel geprobeerd te bloeien, een paar knoppen zaten erin. Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Tevens wil ik graag weten of je de uitgebloeide knoppen moet verwijderen.

di, 13/07/2004 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij verliezen ze elke zomer hun bladeren. Maar ze komen elk jaar gewoon in blad en in bloei. Heb je ze ook tot zeg maar, tot kniehoogte teruggesnoeid? Bij verplaatsen werkt dat beter. Zul je zien hoe snel ze weer op de oude hoogte komen. Het zijn eigenlijk bosplanten die schaduwminnend zijn. Bladverlies is hun reactie op de zon die er rechtstreeks op schijnt.

Zorg dat de voet koel staat. Je kunt lage beplanting als lavendel voor laten groeien of oude gebroken potscherven op leggen.
Doe je het niet dan zul je volgend jaar merken dat de bladluis jou niet vergeten is.

Hou de planten vochtig. De planten zijn sterker dan je denkt. Volgend jaar staan ze weer in bloei. Ik knip de bloem er nooit uit. Het verdroogd gewoon. Wel haal ik het teveel aan bessen weg. Soms lijkt het wel aalbessenstruiken. Zo rijk dragen ze soms en dat vergt veel energie van de plant. Die bessen gooi ik niet weg maar deponeer ik de composthoop. Eventuele jonge plantjes krijgen daar hun kans.

Maar over het algemeen is het zo. Kamperfoelies zullen in de zomer ontzettend lijden. Deze zomer heb je geluk omdat het zo lang nat is en grijs weer. Ze zijn bij mij schitterend op een enkele lastige soort na. (Geel-witte)

di, 05/10/2004 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, wanneer moet je zeterug snoeien en wanneer en tot welke hoogte.
alvast bedankt

Onderwerp gesloten