katten in de tuin

24 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/06/2004 - 14:09
letray

katten in de tuin

Ik zou graag willen weten wat ik zou kunnen doen om de katten uit mijn tuin te houden.En dan vooral uit mijn plantenbakken.
Weet iemand misschien of er plantjes zijn waar katten niet van houden die ik in mijn tuin kan zetten of is er een andere oplossing?

di, 15/06/2004 - 17:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben zelf 2 katten die ook graag in plantenbakken zitten. Daar hebben we het volgende op verzonnen: grof grint boven op de aarde leggen en dan kunnen ze niet meer graven. Werkt echt!

di, 15/06/2004 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het schijnt te helpen als je koffieprut in de plantenbakken doet.
Verder houden katten niet van planten die naar citroen ruiken (citroenmelisse, citroengeranium).

wo, 16/06/2004 - 02:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat bij mij in de tuin goed helpt is rond de planten sateprikkers
half in de aarde steken. Het is niet sadistisch, want de katten
kijken goed waar ze hun poten neerzetten door die stokjes
slaan ze je gewoon tuin over. Echt het helpt! Succes.

wo, 16/06/2004 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb drie katten, ze houden niet van koffieprut maar ook niet van cacaodopjes en sateprikkers helpen ook maar alstublieft met het scherpe puntje naar beneden! (als een kat schrikt of vecht kan hij zich toch bezeren). Succes.

wo, 16/06/2004 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Letray,
bij ieder goed tuincentrum is een busje kattenschrik te koop. Dit zijn biologische korrels die voor katten een afschuwelijke stank hebben. Strooi ze in je plantenbakken en je borders en de katten houden het voor gezien! Misschien moet je het wel een paar keer herhalen gedurende de zomer, maar katten die je planten platwalsen zijn ook niet alles! Succes ermee!

wo, 16/06/2004 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

toch blijft het van de zotte dat IK maatregelen moet nemen om de HUISdieren (hou ze binnensHUIS) van een ander uit MIJN tuin te weren.....

do, 17/06/2004 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

ook motteballen in de plantebakken gooien helpt!

do, 17/06/2004 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben het helemaal eens met gea.
over hondenbezitters wordt hel en verdoemenis gepreekt als ze de rommel van hun hond niet opruimen. en dit terecht. maar dat de kat van de "buren" 's nachts de deur wordt uitgeschopt en dan z'n gangetje kan gaan, hoor je niemand een woord zeggen.
dan zijn vernielde planten nog het minste leed. maar ik heb een voorbeeld gezien van een voliere, waar zowat alle vogels het loodje legden. alleen al van de stress.
ik heb er dan ook alle begrip voor dat mensen er alles aan doen om katten uit hun tuin te weren.
het gebruik van dodelijke middelen gaat echter te ver.

Dus satéprikkers met de punt omhoog? Doe maar. Willen de katten vechten en/of paren op de satéprikkers? Jammer dan.

do, 17/06/2004 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelf heb ik ook een kat die vaak buiten is. Maar ik heb thuis een kattebak staan waar hij altijd op terecht kan. En ik kan wel zeggen dat een kattebak vies is maar mijn kat bij de buren vind ik nog veel viezer. Dus iedere dag de bak verschonen.Want ik heb net zo'n hekel aan dat soort dingen zowel van katten als honden als mijn eigen kat. en inderdaad als de gemeentwerken het gras weer heeft gemaaid voor mijn huis in de berm liggen er op een stukje van 20 meter alweer 20 hondedrollen en dit gaat zo de hele straat door. dus reken maar uit van pl mns 10-12 huizen

zo, 20/06/2004 - 01:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik ben het helemaal eens met Gea en Legoboy. Over kattenoverlast mogen wij niets zeggen, die beesten mogen gewoon overal komen. Van honden heb ik ook last inderdaad. Wij moeten er alles aan doen om onze kippen, konijnen en planten te beschermen tegen deze loslopende dieren die van hun bazen alles mogen. Bah. Als je er iets van zegt, krijg je een grote mond, alsof jij iets fout doet.

zo, 20/06/2004 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een kat blijft natuurlijk altijd een roofdier! Een makkelijke prooi in een hokje zal hij dan ook echt niet overslaan. Misschien een idee voor mensen met dieren en in kleine hokjes: Geef ze de ruimte, sluit ze niet op!

zo, 20/06/2004 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Iedereen zeurt altijd zo over van alles waar men zelf niets aan heeft. Gea heeft mischien een grote mond de ander stopt zijn dieren in hokjes de derde gebruikt onkruidbestrijding de vierde heeft een hekel aan zijn buren de vijfde heeft duiven waar de zesde weer een hekel aan heeft enz. enz. als je nu eerst bij jezelf begint om je leven zo in te delen dat een ander geen last van jou heeft trek dan pas je mond open. 85% van de bevolking ergert zich aan een ander, maar is zelf de ergste.

zo, 20/06/2004 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Iedereen zeurt altijd zo over van alles waar men zelf niets aan heeft. Gea heeft mischien een grote mond de ander stopt zijn dieren in hokjes de derde gebruikt onkruidbestrijding de vierde heeft een hekel aan zijn buren de vijfde heeft duiven waar de zesde weer een hekel aan heeft enz. enz. als je nu eerst bij jezelf begint om je leven zo in te delen dat een ander geen last van jou heeft trek dan pas je mond open. 85% van de bevolking ergert zich aan een ander, maar is zelf de ergste veroorzaker die het gezeik in zijn/haar omgeving rond bazuint.

ma, 21/06/2004 - 15:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb misschien een grote mond..... ?
Ik heb zeker weten een grote mond als het gaat om de katten VAN EEN ANDER in MIJN TUIN !
Die beesten hebben hier helemaal niks te zoeken ! Niemand heeft last van mijn goudvissen en konijnen, dus ik wil ook geen last hebben van de beesten van een ander. Ik baal er stevig van als een zaaibedje omgewoeld wordt, als ik in de kattenstront grijp, en als er een lading zwarte grond op mijn gazonnetje gekrabbeld wordt. Tuurlijk ken ik alle trucjes wel: tuin hoog afrasteren, waterstraal, kattenschrik, koffiedik, bepaalde planten waar katten niet van houden (maar ik vind ze ook niet mooi...), sateprikkers (ik maak nog es sate van die katten) enz. Maar met deze dingen blijft het gaan om iets wat IK moet doen. Onzin, laat de kattenbezitter iets doen ! Ik wil er geen tijd, moeite en geld aan besteden.

O ja, ook de trucjes van gefrituurde spons en een blikje zalm onder in een afvoerbuis ken ik, maar die gaan me nog net te ver, die beesten kunnen er ook niets aan doen.... En de zalm eet ik liever zelf op, haha

ma, 21/06/2004 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is nog iets dat heel erg onprettig is en zeker de katten uit je tuin houdt, maar je kunt er erg moeilijk aan komen, en dat is Leeuwenstront. Geen grapje hoor. Het is een goede mest voor je planten en er komt gegarandeerd geen kat meer in je tuin. De meeste dierentuinen weten dit ook en daar kan je ook vragen of je het kunt krijgen, maar ze doen het niet allemaal leveren/verkopen. Maar nee heb je, ja kan je krijgen...

ma, 21/06/2004 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niks grind op de grond: Een emmer grind naast je stoel of bank en elke keer goed mikken!
Werkt perfect nadat elke kat een keer of wat geraakt is.
Ze lopen om je tuin heen. Wel even in de gaten houden wanneer er een nieuwe verschijnt, die moet het nog leren!

di, 22/06/2004 - 16:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al dat gezeur over Katten. Ga dan naar de eigenaar van de kat en vraag of ze dat beestje binnen willen houden!

Kijk nou bijvoorbeeld eens naar speelveldjes van kinderen. Daar ligt altijd hondestront. Dat is pas a-sociaal! En als je er wat van zegt krijg je een grote bek toe......

di, 22/06/2004 - 23:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ikzelf ben eigendom van 6 katten (nee, geen spelfout.zo werkt het nu eenmaal met katten) 1 hond en nog verschillende andere dieren. Het is een gepuzzel geweest maar mijn katten kunnen niet van de plaats en dus ook de buren niet lastig vallen. Mijn hond wordt niet uitgelaten op plaatsen waar kinderen spelen of veel mensen komen. Wel heb ik momenteel last van katten die op bezoek komen (daar moet ik nog iets op verzinnen) en alle voerbakken leeg eten. Als iedereen eens even de moeite zou nemen om na te denken over overlast die veroorzaakt kan worden door jezelf en je huisdieren zijn we al een heel stuk dichter bij een oplossing.
Ik zag trouwens een stukje over leeuwenpoep, werken doet het zeker maar zelf wil je dan ook niet meer in je tuin zitten.

zo, 27/06/2004 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weet je ik ben zeer blij dat al deze boze mensen zelf de beste mensen van de hele wereld zijn en dat ze zelf noooooit fouten maken, niet roddelen over anderen, nooit zeuren dat ze zelf zieker zijn dan anderen dat deze boze mensen nooit stelen nooit zeuren dat de boze mensen zichzelf altijd beter vinden dan anderen dat de man van de vrouw of de vrouw zelf nooit zijn behoefte in de natuur heeft gedaan omdat hij of zij zo nodig moet, nou ik zie bij ons in de duinen en in de bossen heel wat toiletpapiertjes liggen met zo'n mooie bruine veeg eraan. denken jullie dat dit van een hond of een kat is?
ik zou zeggen begin bij jezelf niet zeiken en zeuren, zorgen dat je vegetarier bent geen gif gebruiken en ga zo maar door niet je konijnen in een hokje zetten bij ons in de duinen liggen alleen maar konijnenkeutels maar deze konijnen lopen los vrij in de natuur ook bij mij in de tuin liggen deze keutels waar maakt iedereen zich toch druk over. ga in een huisje op de prairie wonen heb je nergens last van. oja van de vrijlopende wilde dieren die in je tuin poepen.

ma, 28/06/2004 - 11:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben het uit de grond van mijn hart eens met Gea bericht van 21-6. Waarom moet ik last hebben van iets dat van de buren is? en last heb ik ervan! Ja de buren vinden het leuk, dat vind ik ook van bepaalde muziek leuk en als ik die harder zou zetten is leiden in last dat mag niet ( begrijp ik heel goed) Ik doe dat niet , nu houd ieder zijn katten dan binnen. Ik heb al geen vis meer in de vijver , kan er beter blikjes vis naast zetten wel zo goed koop. Mijn buren aan een kant hebben hun tuin inmiddels wel helemaal afgeschermd zelden dat een van hun katten er nog over komt. Zou ieder moeten doen.

di, 29/06/2004 - 00:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

jammer dat vogels ook hun behoefte doen in jou tuin jammer dat als de buren buiten zitten jouw kunnen horen praten en lachen als jij ook buiten bent ook erg vervelend is dat jij weer aan het grasmaaien bent goh wat hebben we weer een last van die herrie ojee de voordeur wordt weer eens hard dichtgeslagen. wat zijn jullie zeikerds en voor de tweede maal oke ik vind het ook niet fijn maar al dat gezeur over niets.

di, 05/07/2005 - 12:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met een lichte glimlach deze discussie zonet gelezen :o)
Ik ben zelf een enorme kattenliefhebber, maar ook ik erger mij aan buitenkatten. Niet alleen omdat ze een overlast kunnen zijn voor anderen, maar wat dacht je van verkeer, zeer boze buren (die 'gifplannen' hebben), kattenaids, leukemie en ga zo maar door? Dat wens je als kattenliefhebber toch niet voor je huisdieren?
Dus: tuinen afschermen!

Nu zijn wij net verhuisd naar een woning met flinke tuin en enthousiast begonnen we met het afrasteren. Omdat onze buren als afscheiding coniferen hebben moesten we het plan van een schutting laten varen, omdat de coniferen dan geen zon meer zouden vangen en dood zouden gaan.
Optie twee was om een paar palen de grond in te meppen en vervolgens kippengaas te gebruiken. Buren blij en onze katten blijven in eigen tuin.
Wij dachten er alleen iets te licht over. Het is nogal een gedoe om die palen goed vast te zetten zonder dat ze bij een windvlaag omdonderen. Heeft iemand daar een goede tip voor? Ik las elders dat ze in beton gezet kunnen worden, maar dat lijkt me te hoog gegrepen voor twee nitwits zoals wij zijn. Is er ook een andere oplossing om ze enigszins stevig de grond in te krijgen?

In antwoord op de poster: vaak weet de eigenaar niet eens dat zijn katten echt overlast veroorzaken. Een idee is om bij de omliggende straten een foldertje of A4tje te verspreiden waarin je uitlegt hoeveel overlast je hebt van de dieren. Eventueel enkele tips erbij hoe de EIGENAAR dit kan voorkomen. Vaak ben je zo al 50% van de overlast kwijt. Oké, je hebt nog wel wát overlast, maar vaak werkt een vriendelijke en uitleggende benadering erg goed. Daarnaast kun je de bovengenoemde tips gebruiken. Blijft de overlast aanhouden, dan kun je ook aangifte doen zodra je weet welke eigenaar niet wil meewerken. Dit is ook een onderdeel namelijk van burenoverlast.
Geef de katten echter niet de schuld, de fout ligt immers niet bij hen...
Succes ermee en ik hoop dat iemand een antwoord op mijn vraag heeft :o)

di, 23/08/2005 - 21:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik ben het helemaal eens met Gea en Legoboy. Over kattenoverlast mogen wij niets zeggen, die beesten mogen gewoon overal komen. Van honden heb ik ook last inderdaad. Wij moeten er alles aan doen om onze kippen, konijnen en planten te beschermen tegen deze loslopende dieren die van hun bazen alles mogen. Bah. Als je er iets van zegt, krijg je een grote mond, alsof jij iets fout doet. ]

ik wou reageren op deze antwoord hier boven van anoniem ik heb zelf ook 2 konijnen en 2 kippen en 3 katten de katten doen nix bij hun ze lopen gewoon door of gaan gwn in het konijnenhok zitten en ze hebben de konijnen of kipen nog nooit wat aan gedaan dzz je hoeft ze niet te beschermen ik heb ook 2 honen en die spelen gewoon met de katten dzz ik snap nix van je anwoord ben je soms tegen dieren ofzo alsof platen belangrijke zijn dan dieren mensen doen tog ook gewoon wat ze doen waarom mogen dieren dat dan niej doen ze hebben nix voor nix kattenluiken uitgevonden

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag