keizerskroon

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/02/2007 - 13:23
Fanny

keizerskroon

Hallo,

Ik heb al een paar jaar een Fritillariainfo-icon imperialis rubra (Rode keizerskroon) in mijn tuin.
Het eerste jaar heeft ie goed gebloeid, het 2e jaar waren de bloemen al kleiner en vorig jaar zaten er geen bloemen aan.
Ik zag zojuist dat ie weer begint uit te schieten en nu wil ik vragen wat ik moet doen om hem dit jaar wel in bloei te krijgen.

groetjes Fanny

wo, 21/02/2007 - 17:37
Annis

Het is wel belangrijk dat je het blad laat afsterven na de bloei en niet afsnijdt. Ook al ziet het er niet zo mooi uit. De bol kan hierdoor weer energie opslaan voor de bloei voor het komende jaar. Als je het blad afgelopen jaar hebt gesnoeid voor dat het afgestorven en dor was dan is de kans dat hij dit jaar weer niet bloeit.

Ann

wo, 21/02/2007 - 17:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is een veel voorkomende klacht bij keizerskronen.Ze bloeien vaak maar een jaar omdat ze dan de goede voorbehandeling hebben gehad.Het schijnt dat ze om in bloei te komen een flinke verwarmingsperiode nodig hebben.In het land van herkomst ( ik meen Turkije)krijgen ze dat vanzelf omdat daar zeer hete zomers zijn.Men heeft mij aangeraden om de keizerskronen in een pot te plaatsen op een zonnige plaats.Dan was de kans op hernieuwde bloei veel groter.Ik heb dit echter nog niet uitgeprobeerd.
Ik ben nog nooit in vollegrond verder gekomen dan bloei van een jaar.Daarna veel blad maar geen bloei.Helaas!

vr, 23/02/2007 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Plant ze in goed doorlatende grond op een zeer zonnige plaats. Bij mij staan er een paar aan de voet van een Leilinde die al jaren steeds weer bloeien.

Dit jaar heb ik er ook zaailingen van.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag