klimrozen snoeien eind juli

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 07/07/2009 - 23:53
joker

klimrozen snoeien eind juli

In een tuinblad heb ik gelezen datje klimrozen eind juli, wanneer ze uitgebloeid zijn helemaal terug kunt snoeien tot ongeveer 30 cm. Ook de oude dikke stammen en dat er dan nieuwe uitlopers ontstaan die weer bloeien.
Is dat zo?
Gaat de klimroos niet dood wanneer je deze eind juli zo drastich terugsnoeit. Wie heeft dat wel eens gedaan en ook echt de oude dikke stammen teruggesnoeid?
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen op rozengebied.

Joke

wo, 08/07/2009 - 01:56
Hendrik Jan

Een roos is een zeer sterke plant en gaat niet gauw dood.
Ook als je een roos verkeerd of op een verkeerd tijdstip snoeit ( niet als het vriest natuurlijk) gaat een roos normaliter niet dood.
Als de roos uit een oude dikke stam bestaat zou ik hem midden maart snoeien, heeft het ook nog nieuwe scheuten dan kan je een oude dikke stam best weg halen. Is het een doorbloeier, een 2 maal bloeier (als je nu snoeit ben je de bloemen kwijt)of een rambler?
Zelf zou ik midden maart snoeien, Engelse rozen snoei ik ook wel in oktober/november (dit om te zorgen dat de roos het volgend jaar zijn tweede bloeiperiode haalt/benut.

ma, 17/08/2009 - 22:16
Zuster Bibi

Hoi Joke

Ook mijn klimroos bloeit nu voor de 2e keer ( veel minder natuurlijk ), maar elk jaar na de 2e bloei dus wel eind augustus snoei ik mijn klimroos terug.
Als het blad is aangetast ben ik zo gelijk een hoop vallend blad kwijt..
En volgend jaar gewoon weer een bloemenzee.
Succes groet Brigitte

ma, 17/08/2009 - 23:50
Hendrik Jan

Eind augustus snoeien is absoluut niet aan te bevelen (is misschien wel vaak goed gegaan), als september een zeer zonnige em groeizame maand is gaat de roos aan het eind van het seizoen gewoon uitlopen.
Rozen echt in maart snoeien en anders bijv. o.a David Austinrozen (Engelse rozen) sommige klimrozen, midden oktober t/m midden november.

Onderwerp gesloten