Koude bak

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/02/2010 - 12:26
silfje

Koude bak

Hoi,
Een aantal vraagjes voor de mensen met een koude bak, waar gebruiken jullie deze meestal voor (nu bijvoorbeeld)
Is dit puur voor moestuingebruik of gebruiken jullie deze ook voor iets anders?

Ik denk erover om een klein koud bakje aan te schaffen of te maken, om te zaaien, af te harden, en ook om planten te laten overwinteren die minder winterhard zijn.
(bijv lavandulainfo-icon Stoechas, die vriest elke keer dood)

Hebben jullie een bodem in de koude bak of is dit niet nodig?

do, 04/02/2010 - 12:45
RdB

Vooral om te zaaien. Geen bodem. In de winter staan er wat potten in met knollen die anders helemaal zo bevriezen.

Ruud

do, 04/02/2010 - 20:07
rubo

2-jarigen als violen, primulainfo-icon en vergeetmeniet zaai ik altijd in de zomer in de kas en na het oppotten laat ik het in de koude bak overwinteren.
Deze gaan er in het vroege voorjaar uit en dan gaat het opgepotte perkgoed erin totdat deze er na half mei uitgaan. Daarna teel ik er sla in met de ramen eraf tot het 2-jarig spul weer aan de beurt is.
Kortom je kan er het gehele jaar wat aan hebben.

wo, 10/02/2010 - 20:46
silfje

ik heb een koude bak aangeschaft bij de welkoop, (aanbieding) Als ik dit zo hoor heeft het voor mij veel toegevoegde waarde omdat ik dit jaar het een en ander binnen voorgezaaid heb, dit kan dan eerder naar buiten

wo, 10/02/2010 - 23:32
rubo

Silfje,
Je kan die bak het beste op een rand van half ingegraven stoepbandjes 20x5 cm zetten. Zo beschadig je de plastic zijkanten niet tijdens de werkzaamheden in de bak. Bovendien heb je dan wat meer luchtinhoud omdat hij hierdoor wat hoger staat en doordat de bak zo op een fundering staat blijft hij ook in de toekomst horizontaal staan waardoor de luchtramen goed blijven functioneren. Door in de 4 hoeken aan de binnenkant een aluminium hoekprofiel van 50 cm lang 40 cm in de grond te drukken verschuifd de bak niet.
Het is beslist raadzaam hier wat aandacht aan te besteden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag