Loopkamille voeding?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/07/2006 - 01:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Loopkamille voeding?

Wij hebben in onze nwe tuin sinds februari loopkamille.
Bevalt op zich goed, en is heel wat anders dan gras.
Ruikt heerlijk en groeit aardig en weeldering.

Wij hebben een tuin bestaande uit zandgrond en het is vrij droog en schrale grond. (zeker nu met de warmte)

1) Wij hebben nog nooit gemest, en vragen ons dus af wat we nu het beste kunnen teopassen.
Er staat inmiddels aardig wat onkruid tussen en in, en die plukken we steeds met de hand eruit, maar dat is erg bewerkelijk.

2) Wij hebben nog uit ons oude huis 2 pakken onkruidbestrijder met gazonmest over (NPK 15/5/8/ en 22/5/5)
Kunnen wij deze pakken nog gebruiken op de loopkamille.

3) Daarnaast hebben wij ook nog zakken kalk over. Nog te gebuiken op deze gron en in deze tuin?

Vrgrt
en dank.

za, 08/07/2006 - 02:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn persoonlijke mening over loopkamille: het was niks, het is niks, en het zal ook nooit wat worden. Het is een 'idee fou' van tuinarchitecten en tuinfrutselaars die zo nodig het tuinieren met een pseudo-romantisch sausje willen overgieten.
Waarom zo negatief over loopkamille? Omdat je aan het wieden blijft. Een gepassioneerde tuinier met genoeg tijd ter beschikking kan iedere dag even kijken of er al nieuw onkruid te zien is en dit gelijk wieden. De meeste mensen willen echter niet al te veel tijd aan de tuin besteden en het gevolg is dat zijn zogenaamde arbeidsextensieve loopkamille volstaat met hardnekkige onkruiden. Het loopkamille blijkt een kat in de zak te zijn.

Nu de antwoorden op uw vragen:
1. Kamille houdt van een arme, schrale en droge grond. Bevat de grond teveel voedingsstoffen dan groeit de plant veel te welig. Bovendien moet de plant in de volle zon staan. Niet mesten dus.

2. Als U onkruidbestrijder gebruikt op uw loopkamille dan slaat U 2 vliegen in 1 klap: niet alleen bent U verlost van het onkruid (grassen uitgezonderd) maar ook van de loopkamille. Doen dus! (Voor alle duidelijkheid: ironisch bedoeld.)

3. Kalk bederft niet dus is nog goed te gebruiken in uw tuin. Evenwel niet gebruiken in de buurt van zuurminnende planten zoals rhododendroninfo-icon, heide en pierisinfo-icon.

Gegroet, de tuinprins

za, 08/07/2006 - 11:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor je antwoorden.

Het klinkt wel heel pesimistisch hoor!
Wij hebben na het kijken van een andere tuin hier zelf voor gekozen.
De tuin is niet zo heel groot gelukkig, maar in vorige huizen was ik altijd met dat rotgras (ja ja ook zo subjectief als de pest) in de weer.
Maaien maaien maaien, verticuteren, beluchten onkruid bestrijding erop, dan weer kalk, dan weer watergeven, oeps, teveel, met paddestoeltjes, mos, tekort gemaaid, kale plekken, verbrand.
Nee met gras zit je goed.....
Volgens mij is een tuin altijd bewerkelijk, tenzij het groen asfalt is, maar dat is een ander forum.

ma, 10/07/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik wil je niet ontmoedigen hoor, maar ik heb het al een paar keer meegebracht en terug geplant, omdat ik zo van de geur hou, soms houd het 2 jaar, maar uiteindelijk verdwijnt het steeds na de winter. Slaapkamerverdriet verdwijnt ook maar komt elke keer mooi terug, maar ja dat ruikt niet zo lekker.

zo, 03/06/2007 - 16:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat ik overweeg mijn problematische gazon te vervangen door loopkamille, heb ik uw bericht met aandacht gelezen. Het is nu ongeveer een jaar later. Wat zijn de ervaringen nu met loopkamille?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Lorenz

zo, 03/06/2007 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat ik overweeg mijn problematische gazon te vervangen door loopkamille, heb ik uw bericht met aandacht gelezen. Het is nu ongeveer een jaar later. Wat zijn de ervaringen nu met loopkamille?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Lorenz

zo, 03/06/2007 - 18:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja hoe bevalt het.....
In de zomer is het een leuk weelderig gezicht.
Onkruid ertussen weghalen is een kriem. Je kan niet gaan schoffelen namelijk, tenminste dat hebben we vorig jaar maar niet gedaan met die jonge planten.
Daardoor hadden we al snel onze buik er van vol.
In de herfst en winter stierf er inderdaad e.e.a af, en zag het er niet echt heel florisant uit. We hebben dan ook een deel omgeschoffelt (heel makkelijk te doen) en er een andere bodembedekker in gezet (voortuin)
Achter hebben we flink onkruid geschoffelt, en was het meeste in het voorjaar gewoon weg, althans dat dachten we.
In April, Mei begon de groei en ondanks alles tiert het weer weelerig en is mooi groen. en vrij dicht. We hebben begin Mei weer flink onkruid geschoofelt (deze keer gewoon wel) en de open plakken groeien dan weer snel dicht.
(het is natuurlijk wel enorm warm geweest en wij hebben veel gesproeid, dus het was groeizaam weer!)
Wij hebben echter niet het gevoel bij dit plantje wat e hadden gedacht en gaan het vervangen door lagere struikjes en bamboe planten omdat we e.e.a. minder arbeidsintensief willen maken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag