natte grond

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/03/2010 - 22:34
krist0001

natte grond

Hallo iedereen,

Ik heb vanachter een stukje grond van 2 meter op 12 meter waarop ik wat bloemen zou willen zetten. Het probleem is echter dat wanneer het een paar dagen na elkaar gaat regenen, de grond er kletsnat kan bijliggen, zo erg soms als het veel regent dat het water gewoon op de grond blijft staan. Anderzijds als het een 2 tal weken niet regent, de grond zo hard en droog wordt als een steen. Eerst had ik gedacht er oeverplanten op te zetten, maar gaan die dan blijven leven bij die droge grond. Het stuk is gelegen tegen een hoge 'muur' van rieten matten van 4 meter hoog. het stuk is wel gelegen in het zuiden maar door die hoge muur krijgt dit niet veel zon. Wie kan mij raad geven om er toch een proper en mooi iets van te maken. Alvast bedankt.

wo, 17/03/2010 - 22:46
BeerSaar

Zit er geen klei onder je grond dat het water tegenhoudt?

wo, 17/03/2010 - 22:56
krist0001

De grond is hier in het algemeen wat nat, maar valt wel redelijk mee, waar er gras is, dan droogt dat redelijk goed, alleen op die plaats is het erg. Echt klei vind ik er niet in terug.

do, 18/03/2010 - 19:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi,boor met een grondboor gaten in de grond waar het water blijft staan,ongeveer een meter diep mag dieper als het kan.gooi hier grind in en maak de gaten weer dicht.Prima afvoer van teveel water in tuin.De afvoer wan water is niet goed waardoor alles dichtslaat en je krijgt dan als het een tijd niet regend beton .Probeer het werkt echt.Je bent dan in elk geval van je wateroverlast af.Daarna omgooien bemesten de grond losmaken.Groet mhofman.

do, 18/03/2010 - 21:35
krist0001

Kan ik dat dan doen met een boor waar men bijvoorbeeld palen mee in de grond zet? Gaat na verloop van tijd die gaten dan niet gaan toeslibben, ondanks het grind die erin is? Lijkt mij anders wel een goed idee.

vr, 19/03/2010 - 00:28
Hendrik Jan

Maak een koker van antiworteldoek of van drainagedoek, want je hebt gelijk anders slibt het gat met grind zo dicht.

vr, 19/03/2010 - 18:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja met boor waar je palen mee in de grond zet.die moet je gebruiken.Heb zelf niet de ervaring dat het weer dichtslipt na een tijdje,maar zou kunnen.Ik hoop dat je erwat aan hebt groet mhofman.

ma, 22/03/2010 - 10:22
anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou inderdaad eerst proberen om de bodem te verbeteren zodat het water weg kan. Maar lukt dat toch niet volledig, dan zou ik er planten neerzetten die tegen water kunnen.
Canna's zouden het er waarschijnlijk goed doen, varens, Wederik, Moerrasspirea, klimhortensia ook. En je zou ook eventueel planten die je mooi vind maar die minder goed tegen teveel vochtigheid kunnen, in grote potten kunnen plaatsen. Kan een leuk effect geven.
Drainage is niet altijd makkelijk. Als het je lukt ou je de geboorde gaten vol kunnen zetten met takken (verticaal dus) of met grind.
Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag