Onkruid van vogelzaad

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/11/2009 - 16:57
Bruine kikker

Onkruid van vogelzaad

Nou ja, voor mij niet echt 'on'-kruid want ik vind het wel leuk, die zaadjes die spontaan ontkiemen. Het tarwegras herken ik wel, maar ik vraag me af wat de plantjes met de twee grote blaadjes zijn. Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Onkruid van vogelzaad
wo, 11/11/2009 - 18:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nogal wazige foto, maar zijn dat geen zonnebloemen ?

wo, 11/11/2009 - 18:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nogal wazige foto, maar zijn dat geen zonnebloemen ?

wo, 11/11/2009 - 21:55
Bruine kikker

Zou het heus? Kan natuurlijk wel, want er zitten zonnebloempitten door het mengsel. Ik zal morgen proberen een duidelijker foto te maken.

wo, 11/11/2009 - 23:22
Mosmanneke

De plant die uit een kiemplantje voortkomt kan er totaal anders uitzien dan het kiemplantje zelf. Gezien de tijd van het jaar zou ik er een paar in een pot binnen zetten en dan maar kijken wat er van komt.

do, 12/11/2009 - 09:41
Bruine kikker

Maar de jonge plantjes van een bepaalde plant moeten er toch altijd hetzelfde uitzien? Ik denk dat dit een heel gangbaar plantje is. Hier nog een foto, veel scherper krijg ik hem helaas niet.

Onkruid van vogelzaad
do, 12/11/2009 - 11:31
Mosmanneke

De twee blaadjes van het kiemplantje KUNNEN er totaal anders uitzien dan de eigenlijke plant. Dat is nu eenmaal zo.

do, 12/11/2009 - 11:48
Bruine kikker

Dat begrijp ik wel Mosmanneke, maar iemand die deze plant eerder heeft zien ontkiemen en opgroeien zal hem wel herkennen toch? Zo herken ik het tarwegras uit duizenden omdat ik dat een tijdje heb gekweekt.

do, 12/11/2009 - 12:08
Mosmanneke

Sorry Vlokreeftje, ik begreep je verkeerd. De kiemplantjes van een bepaalde plant zien er uiteraard altijd hetzelfde uit. Om te weten welke plant er tenslotte uit voortkomt is echter enige ervaring vereist. Op dezelfde manier als jij ervaring hebt met het tarwegras. Ik hoop dat je er later nog eens op terug komt en laat zien wat er van de kiemplantjes is geworden.

do, 12/11/2009 - 13:00
Windop

Die eerste twee anonieme reacties waren van mij (sorry dat het anoniem gepost was, gaat gewoon soms sneller dan telkens inloggen).

Ik was vrij zeker van zonnebloem op de eerste foto, de 2e foto is wat onduidelijker. Misschien kan je nog eens in de tuin gaan kijken ? Kleine zonnebloemplantjes die net boven de grond komen, hebben vaak nog de opengebroken zonnebloempit die vasthangt aan een blad. Zo zou je het zeker kunnen weten.

do, 12/11/2009 - 13:39
Bruine kikker

Mosmanneke: ik zal een update plaatsen zodra ik meer duidelijkheid heb.

Windop: ik ga nog eens goed in de tuin speuren naar miniplantjes. En zal speciaal nog een zonnepit in de grond stoppen om de ontwikkeling daarvan in de gaten te houden. (Overigens kun je je inloggevens laten opslaan zodat je niet elke keer opnieuw alles hoeft te typen.)

Heb inmiddels even gekeken en ben erachter: aan een klein kiemplantje, dat volgens mij hetzelfde is als dat op de foto, hingen zwarte dopjes. In het vogelzaad van Vivara zitten zwarte zonnepitten, dus dat is het. Ik weet niet of zwarte zonnepitten een ander soort zonnebloem opleveren dan de gestreepte, maar vind het wel heel leuk. Enerzijds jammer dat ze de zomer niet zullen halen, anderzijds maar beter zo want ze staan veel te dicht op elkaar en bovendien staan ze niet op een superzonnige plek. Ik ga er volgens voorjaar wel een paar in een pot zaaien nu ik weet dat ze kiemkrachtig zijn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag