overwinteren van planten in noord frankrijk.

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/10/2016 - 21:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

overwinteren van planten in noord frankrijk.

Mijn ouders hebben een woning in de Vogezen(Noord-Frankrijk). Eigenlijk is er het hele jaar door wel minimaal 1x per maand iemand van ons aanwezig. Helaas gaat dat deze winter niet lukken en zitten wij met een aantal planten. Er zijn geen buren die de planten kunnen verzorgen. We hebben een olijfboom, oleanders, siergrassen, begoniainfo-icon, allemaal in losse potten. Normaal gaan deze bij strenge vorst in de garage. Hier is het ook niet vorstvrij, maar wel beschut. En dan worden ze bij betere dagen weer naar buiten gedaan. Nu moet alles tot het voorjaar overwinteren. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken.
Ik hoop dat jullie oplossingen hebben voor ons probleem.

ma, 03/10/2016 - 22:42
Ineke*

Mee naar Nederland nemen :)

ma, 03/10/2016 - 23:23
bio111

aanhanger mee nemen en de planten weer nssr nederland brengen

di, 04/10/2016 - 13:47
Azur

Druppelaar op timer plaatsen, zeer lage frequentie. Planten bij een pepinière in de buurt afgeven als een soort winterstalling, dit gebeurt vaker; vorstbeschermer plaatsen onder en rondom de planten, lichtslangen (warmteafgifte) eromheen op timer. Voldoende licht aanwezig? Een weekje Vogezen zie ik overigens wel zitten, inclusief tuinverzorging. Kortom, best wat reeele mogelijkheden. Vrgr, Emiel

di, 04/10/2016 - 17:10
GreenConnection

Als de potten tegen vorst kunnen, dan kan een olijf gewoon buiten blijven. Dat geldt ook voor siergrassen. Alleen de oleanders en de (knol?)begoniainfo-icon's vragen bescherming.

di, 04/10/2016 - 17:52
Tuinvragen

Bedankt allemaal voor het mee denken en de goede adviezen. Ik denk dat ik voor de rust van mijn ouders de planten, maar mee ga nemen naar NL voor zover dat mogelijk is.
En voor Emiel het aanbod weekje Vogezen inclusief tuinverzorging wil ik graag verder op terug komen. Misschien handig om dit buiten dit forum om te doen.
Met vriendelijke groet,
Yvonne

di, 11/10/2016 - 23:59
Azur

Beste Yvonne, je kan me vooralsnog bereiken via ..... We zijn zojuist teruggekeerd van 2 weken Colmar en hebben als ware francofielen weer genoten van La Douce. Wellicht even serieus contact om de mogelijkheden te bespreken. Vriendelijke groet, Emiel.

Onderwerp gesloten