Problemen met mijn gazon

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 16/06/2010 - 17:43
bloemenvrouwtje

Problemen met mijn gazon

Mijn gazon begint bruin plekken te vertonen..heb over 2 maand gazonmeststof met mosbestrijding gegooid en over anderhalf week terug blauwe korrel Kan het zijn dat ik nog kalk moet bijstrooien?
groetjes

wo, 16/06/2010 - 18:24
birdwatcher

volgens mij verbranding door teveel mest,nu zeker niet kalken maar op regen hopen.
dan spoelt het teveel aan zouten misschien een beetje uit.
groet Dirk.

wo, 16/06/2010 - 21:32
KRISTOFD

gebruik nooit geen blauwe korrel voor uw gazon dit is een zweepmeststof die na 3 weken uitgewerkt is, uw gazon heeft daar niks aan. u moet een traagwerkende meststof gebruiken. Het is niet de bedoeling dat uw gras enorm groeit maar dat het een mooie stevige groene dichte mat wordt. De bruine vlekken zijn misschien van het mos dat afgestorven is in uw gazon.
deze meststof bevatte misschien ijzersulfaat waardoor het mos afsterft en bruin wordt. Indien dit zo is zal je het mos moeten verwijderen zodat je plaats maakt voor het gras en indien nodig inzaaien op deze plaatsen en wat afdekken met wat potgrond Of bruine vlekken door de blauwekorrel die zorgt voor bladverbranding. Altijd in het voorjaar eerst bekalken en dan later bemesten.

groeten,

Kristofd

do, 17/06/2010 - 13:32
bloemenvrouwtje

Bedankt iedereen voor de' nuttige informatie
groetjes Arlette

zo, 20/06/2010 - 16:39
**Flora**

Hallo,

ik heb ook veel problemen met mijn gazon gehad, dus ik reageer ook maar. Als je vragen al voldoende beantwoord zijn, dan kan je deze als niet verzonden beschouwen.

Kalk strooien is alleen nodig als de PH-waarde te laag is. Een gazon prefereert een waarde die schommelt tussen 5,5 en 7,5. een simpel testje en je weet of kalk nodig is. Het symptoom mos of bruine vlekken is niet voldoende om te zeggen dat een gazon kalk nodig heeft.

Wat in mijn geval het probleem was, waren larven zoals emelten en engerlingen. als die aan de wortels eten dan kun je bemesten, bewateren en bekalken tot je een ons weegt. Misschien kun je dat ook onderzoeken?

Bemesting:
die vraag is lastig te beantwoorden, dat kan van alles zijn:
* Overbemesting
* Onderbemesting
* Onjuiste verdeling van de meststof (en daardoor verbranding)

Onderwerp gesloten