Prunus laurocerasus 'Caucasica'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/05/2013 - 12:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

zes maand geleden heb ik een nieuwe haag laten zetten (Prunusinfo-icon laur. caucasica) planten van 170 cm hoog. Van de 300 stuks zijn er 10% kapot.
De anderen zien er niet uit. Dikke stammen met niet veel blad. Nu komen er tegen de bodem op vele plaatsen jonge takken. Had ik dan beter kleinere planten gezet (vb 80 cm). Heb ik wel een jonge haag of zijn dat oude stronken. Maak ik mij onnodig zorgen en laat ik de kapotte vervangen of zet ik een heel nieuwe haag met kleine jonge planten?
Kan iemand mij raad geven?
Alvast bedankt op voorhand.

ma, 20/05/2013 - 12:45
GreenConnection

als je niet tevreden bent, ga dan naar de leverancier terug.
Mogelijk geeft een foto meer duidelijkheid over de leeftijd van de planten.

ma, 20/05/2013 - 13:29
tuinprins

Conditie van de kluit is belangrijk. Als het oude planten waren die nooit zijn verplant dan is de kluit soms maar matig. Bovendien geeft najaarsplanting bij laurierkers meer kans op vorstschade omdat de planten nog niet echt vastgeworteld zijn. Met de afgelopen winters in het achterhoofd is het beter om in het voorjaar te planten. Kleine planten hebben mijn voorkeur. Bij grote planten moet een fatsoenlijke kluit aanzitten en door het gewicht van de kluit is het planten redelijk zwaar werk, zeker bij 300 stuks.

Wat nu te doen? Ik weet niet hoe je de planten hebt gekocht en op welke voorwaarden maar als je ze in de reguliere handel hebt gekocht dan is er een inboetclausule d.w.z. dat dode planten moeten worden vervangen. Bij de planten die er matig uitzien moet je kijken wat de verkoper ervan zegt.

Als je de planten op eigen risico hebt gekocht dan de dode planten vervangen en bij de kale planten nog een maand afwachten. Als de kale planten onder nog gaan uitlopen dan de kale takken terugsnoeien.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag