Rhododenderon: afname bloemknoppen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/06/2003 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rhododenderon: afname bloemknoppen

Ik heb geen idee welke types rhododenderon wij achterin de tuin hebben staan, maar alle drie geven ze steeds minder bloemen. In het vroege voorjaar zitten ze vol met knoppen, wat nu in mei toch bladknoppen blijken te zijn ipv bloemknoppen.
Moet ik iets doen na de bloei?
Cynthia

ma, 02/06/2003 - 17:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rhododendroninfo-icon zetten hun bloemknoppen al in het vorige jaar. Over een paar weken kun je al zien of er veel bloemknop is gezet. Ze hebben zure grond nodig( tuinturf) je moet niet schoffelen er onder(ze hebben oppervlakkige wortels) en in de tijd dat ze knop zetten mogen ze niet droog staan, ze houden trouwens helemaal niet erg van droog staan. Wèl licht, niet in de felle zon, maar als ze in het pikdonker staan doen ze het ook niet goed.Waar ze erg van houden is van houtsnippers, die houden het vocht vast en de bovengrond verzuurt er van. Maria

vr, 11/07/2003 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij hebben 4 jaar geleden een huis met grote, tamelijk verwaarloosde, tuin gekocht. Aan een kant is de tuin omzoomd met rhododendroninfo-icon die in het begin bijna geen bloem gaven. Wij hebben, nu al verschillende jaren na elkaar, consequent, telkens de uitgebloeide bloemen uitgeknepen. Het is een heel werkje maar het resultaat loont zeker de moeite. Vandaag bloeien de rhodos weelderig.

We hebben ook bemest met organische meststof (gedroogde koeienmest).

Onderwerp gesloten