Rhododendron

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/10/2009 - 16:25
hazelling

Rhododendron

Hi,

Ik ben recentelijk begonnen met tuinieren en heb nog heel weinig kennis op dit gebied. Ik heb nu een vraag mbt de rhododendroninfo-icon in onze tuin. Ik vind hem zelf een beetje kaal van onderen. De takken zijn vrij lang en voornamlijk aan het uiteinde is er veel blad.Ik dacht misschien is hij een beetje groot en moet hij een beetje gesnoeid worden.

Zouden jullie me hierover kunnen adviseren? Hoort deze plant zo? Zoniet, hoe krijg ik hem voller? Snoeien of niet? En hoe?

Alvast bedankt,
Hazel

Rhododendron
ma, 12/10/2009 - 20:37
Hendrik Jan

Rhododendroninfo-icon kan voorzichtig in het voorjaar direct na de bloei worden gesnoeid (verjongen), ik zou ongeveer maximaal 1/4 van de aanwezige takken terugsnoeien (dus in vier jaar zou dan de gehele plant zijn vernieuwd).
En na het snoeien direct bemesten, wel speciale Rhododendronmest gebruiken en wat nieuwe tuinturf met compost over de grond strooien.

ma, 12/10/2009 - 21:32
anoniem (anoniem geplaatst)

Deze rhodo's zien er maar miezerig uit.Ik vraag me dan ook af, of ze wel in de juiste grondsoort staan en of ze wel voldoende vocht krijgen vooral in de periode direct na de bloei.Lees hierover eens:http://www.neerlandstuin.nl/struiken/rodo.html

Snoeien wordt goed verdragen door rhodo's.Je kunt ze zelfs tot op zo'n 30 -50 cm hoogte helemaal wegsnoeien, ze lopen wel weer uit.Maar dan moet er wel voldaan worden aan de voorwaarden van goede grond, bemesting en vocht.Als je ze zo rigoureus snoeit heb je de eerste jaren natuurlijk niet of weing bloei.
Ikzelf zou deze struiken na de winter afzagen op 30-50 cm hoogte en de grond voor die tijd al verzorgen met tuinturf en organische mest.En zorgen voor voldoende vochttoevoer.

ma, 12/10/2009 - 23:56
hazelling

Beide bedankt voor het advies.

Onderwerp gesloten