roetdauw of schildluis?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/03/2004 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

roetdauw of schildluis?

Voor de zwarte aanslag die ik op de bladeren van mijn camelliainfo-icon's heb,kreeg ik als antwoord dat het roetdauw zou zijn en ik het kon behandelen met Baycor (Bayer)Een andere raadgever zei met stelligheid dat het schildluis betreft en ik hiervoor Admire van dezelfde firma moest gebruiken.Wie heeft het bij het rechte eind?Ik kan de planten vanwege de omvang en hoeveelheid niet handmatig schoonmaken en zoek dus een oplossing via bespuitingen.Hartelijk dank voor de moeite

ma, 22/03/2004 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb de zelfde aanslag op mijn camelia . Het is afkomstig van de schildluis kijk maar eens onder de bladeren. Het plakt ook helemaal. Dus ik denk dat het tweede advies het juiste is.

Ann

ma, 22/03/2004 - 14:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beide! De schildluis die onder het blad zit produceert een kleverig vocht en hierin ontwikkelt zich een schimmel = roetdauw
.Pas op met admire, het is heel giftig voor bv. hommels en bijen .Eigenlijk moet je zo'n middel alleen gebruiken als je de hele plant zorgvuldig afdekt en liefst buiten het vliegseizoen van insecten!Dus bv. spuiten en dan de hele plant zorgvuldig afdekken met vliesdoek(geen plastic, dat broeit)

ma, 22/03/2004 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schildluis in deze omvang is alleen met Admire te behandelen of je moet het geduld hebben om met een wattenstaafje een aantal dagen, vooral als het warmer wordt, de schildluis te verwijderen van alle bladeren. Gebruik Admire alleen wanneer de luizen gaan verplaatsen dus bij zo'n 15 graden. Je kunt de plant inpakken maar wees wel voorzichtig bij zonnig weer! Ik ben ook tegen bestrijdingsmiddelen maar soms moet je wel.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag