Salix caprea Kilmarnock - kale takken, geen katjes

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/06/2011 - 03:10
Elene

Salix caprea Kilmarnock - kale takken, geen katjes

Hallo,
Ik heb twee waterwilgen (salixinfo-icon caprea Kilmarnock) in de volle grond staan. De ene krijgt meer zonuren dan de andere, en dan vooral middagzon. Veel scheelt het niet hoor, ze staan een meter of vijf uit elkaar. Dit boompje is ook minder mooi: veel takken zonder bladeren aan de binnenkant van de kroon - als je van een kroon kunt spreken bij die afhangende takken natuurlijk. Bijna meer kale dan bebladerde takken. De andere doet het behoorlijk goed, heeft in elk geval een mooie volle bos takken met veel bladeren. Ze zijn tegelijk gekocht en geplant een aantal jaren geleden, ze staan hier nu vijf à zes jaar. Het boompje dat schijnbaar wat moeite heeft, heeft het al langer een beetje moeilijker dan de andere. Het duurt sowieso al langer voor bij blad maakt. Hij heeft nog nooit katjes gemaakt. Overigens doet de andere dat ook nauwelijks, jammer hoor, ik vind van kindsaf die katjes juist zo leuk in het vroege voorjaar... Ik lees dat er meer mensen zijn bij wie er weinig katjes aan komen.
Hoe komt dit denkt u? Veel kale takken, geen katjes... Is dat normaal na een aantal jaren? Verzwakken wilgen, en zo snel? (Het was wel een modeboompje indertijd, er waren er erg veel van in de Intratuin - inmiddels koop ik daar alleen nog netten en gieters :-) geen planten meer.)
Er is niks bijzonders met of in de buurt van de probleemwilg gebeurd. Er is ook niets extra's qua mest of voeding ofzo op de andere gekomen - ze zijn precies hetzelfde behandeld.
Kan ik iets doen om de kaletakkenwilg te helpen meer blad te maken?

do, 02/06/2011 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je de struiken ooit wel eens teruggesnoeid? Normaal knip je kort na de bloeitijd de takken helemaal terug tot vlak boven de entplaats. Zo hou je de struik jong en bebladerd.

Onderwerp gesloten