Snoeien bamboe na verplanten?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/05/2011 - 22:43
wsinnema

Snoeien bamboe na verplanten?

Een aantal jaar geleden heb ik een bamboe geplant, ik vermoed een Phyllostachysinfo-icon. Precieze soort weet ik niet, de plant is nu 2 tot 2,5 meter hoog. Na een wat mindere start in een speciekuip is de plant na verplanten in de vrije grond goed tot wasdom gekomen. In het begin van dit voorjaar heb ik de bamboe echter weer verplant. Daarna is droge periode aangebroken. Hoewel we de bamboe wel regelmatig hebben bewaterd heeft de droogte wel zijn tol geëist. Een groot deel van de bladeren zijn bruin en dor geworden, met name aan de zijde van de plant die de meeste wind krijgt te verduren. Inmiddels valt ook veel van dat verdorde blad af. De stengels lijken overigens over het algemeen nog redelijk groen, dus wellicht biedt dat perspectief?
Verder heb ik wel eens gehoord dat na het verplanten de stengels afgeknipt moeten worden en dat de plant daarna wel weer tot wasdom komt. Is dat inderdaad zo?

ma, 23/05/2011 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant zal toch vanuit de wortels weer moeten gaan groeien en nieuwe scheuten vormen, dus heel kale takken kun je best terug knippen.

Onderwerp gesloten