taxushaag

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/10/2009 - 20:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

taxushaag

Hallo,
Na lang wikken en wegen heb ik besloten een Taxushaag (18m)te planten. Ik ben mij aan het oriënteren welke voorbereidingen ik moet treffen voor een goed resultaat. Mijn tuin is pure zandgrond (bollenstreek)en in droge perioden is de bovengrond vrij droog. Ik wil dus de grond voor het planten wat verbeteren. De keuze waarmee wordt bemoeilijkt door de tegenstrijdige berichtgeving omtrent de eisen van de taxusinfo-icon. De één beweert dat taxus een uitgesproken zure grond nodig heeft en ik dus tuinturf moet gebruiken, terwijl een ander weer beweert dat een kalkhoudende grond vereist is. Mijn vraag is dus; wat meng ik door de grond, tuinturf, tuinaarde, potgrond of compost en hoeveel. Ik plant taxusplanten van 80-100 cm.
Een tweede vraag is of het voor de taxus bezwaarlijk is de rest van mijn tuin met boomschors te bedekken. Ik wil hieronder geen antieworteldoek plaatsen.

B.v.d. Jaap

ma, 12/10/2009 - 20:27
Hendrik Jan

Een Taxusinfo-icon verlangt niet niet echt een zure grond, een neutrale grond is goed. Ik zou door de zandgrond compost en tuingrond mengen en je kan ook nog best enkele zakken tuinturf er doorheen mengen. De tuinturf maakt de grond iets zuurder, maar dat is geen probleem, de tuinturf zorg wel voor een beter stuctuur van de grond.
40% zandgrond, 30% potgrond, 20% tuinturf en 10% compost.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag