tibouchina en cestrum lopen niet uit

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/04/2010 - 16:30
sebbel

tibouchina en cestrum lopen niet uit

vorig voorjaar heb ik een tibouchina en cestum gekocht. Deze hebben goed gebloeid en probeer ik over te houden. Ze hebben de hele winter binnen gestaan op een slaapkamer. Een paar weken terug heb ze in een nieuwe pot gezet met verse aarde. Ze lopen nu niet uit, van de tibouchia heb ik alle zijtakken gesnoeid, die waren dood. De stam is wel levend, als ik er over heen kras, is het nog groen. Als ik bij de cestrum een stukje van een tak afknip is de kern ook nog groen. Is er nog kans dat deze nog uitlopen of kan ik me beter nieuwe aanschaffen?

ma, 19/04/2010 - 01:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon nog even afwachten, weggooien is zo gebeurd, toch?

di, 20/04/2010 - 16:51
moetje

Sebbel: met mijn tibouchina idem: maar gisterenavond zag ik piepkleine roodachtige blaadjes van uit de stam komen. Mijn plant staat in mijn veranda, dus nu lekker warm en elke dag een klein beetje water.
Het is tenslotte een plant uit het zuiden (van amerika als ik me niet vergis?)
Met Cestrum heb ik geen ervaring.

do, 29/04/2010 - 15:08
sebbel

Update: ik heb ze nog een kans heb gegeven. Ik heb afgelopen week beide planten buiten gezet en nog even de wortels bekeken. Die zagen er goed uit vond ik, weer terug gezet in de pot en bijgevuld met wat verse aarde. Blijkbaar wordt dit gewaardeerd want gisteren zag ik bij de cestrum kleine donderpaarse bobbeltjes die ik nog niet eerder heb gezien. De tibouchina weet ik nog niet, die blijft voor alsnog een kale stam. Even afwachten, als ze weer aan de groei gaan weet ik in ieder geval dat ik ze kan overhouden met de ruimte en middelen die ik tot mijn beschikking heb. Hoef ik niet eerder jaar nieuwe aan te schaffen:-).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag