tomaten en meloen in koude kas kweken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 07/09/2005 - 21:41
den ouwen

tomaten en meloen in koude kas kweken

hallo,
Ik ben begonnen met het maken van een koude kas(serre) van 30m².In 2006 zou ik er tomaten en meloen willen in planten.Met tomaten in volle grond heb ik ervaring.
Heeft iemand tips?
dank

do, 08/09/2005 - 00:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel een koude kas of serre zoals u die beschrijft, dient om planten vroeger te kweken. Alles wat u voordien deed, zal u nu vroeger moeten doen.
Wat u niet mag vergeten is water geven.
Het nadeel van een kas is dat ziektes en ongedierte zeer snel in heel de kast aanwezig zal zijn. Regelmatig onderzoeken is dus aan te bevelen.
Zorg er ook voor dat de temperatuur niet te hoog oploopt in de zomer door voldoende te verluchten.

succes in ieder geval.

do, 08/09/2005 - 12:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is een flinke kas waarin u heel wat kan telen. Mijn kas was 3x6 m. en mijn vrouw en ik hebben daar veel plezier van gehad. In het voorjaar begon ik al vroeg, afhankelijk van het weer in febr. maart met het uitplanten van sla en andijvie (plantjes van het tuincentrum). Ook zaaide ik dan de kleine Afrikaantjes Tagetesinfo-icon Patula die ik tussen de tomatenplanten zette. De tomaten bond ik op aan stokken. De afrikaantjes zullen uw tomaten vrijwaren van witte vlieg. Toen ik die later weg liet is het rampzalig geworden.
Zoals Makke schrijft 's avonds goed water geven en overdag ook goed luchten. De teelt van tomaten, paprika's, komkommers en meloenen is na een overvloedige oogst van sla en andijvie zoals je die maar zelden koopt, een lieve lust. Zorg ook voor goede grond met een laagje turfmolm en werk met organische mest! En zet geen kruiden (zoals peterselie) in je kas. Waarom weet ik niet, maar die geven meestal problemen.
Veel succes gewenst, Frans

do, 08/09/2005 - 14:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kruiden moeten best 'hard' gekweekt worden: weinig water en volle zon. Op die manier gekweekt hebben ze een veel sterker aroma.
Pieter

Onderwerp gesloten