Tulpen - 'blijvende plant'?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/03/2011 - 00:07
Lotte-A

Tulpen - 'blijvende plant'?

Hi,

Al voordat ik eigenaar werd van mijn tuin (ca 5 jaar geleden), bloeien er jaarlijks 3 rode tulpen.

Ik heb afgelopen najaar een aantal tulpen geplant in mijn tuin. Zullen deze nieuwe tulpen (gele, roze, zwarte, witte) ook elk jaar weer tevoorschijn komen? Of is het een illusie om te denken dat je maar 1x bollen hoeft aan te schaffen?

Alvast bedankt.

vr, 25/03/2011 - 00:51
peterplant

Heel veel winterharde bollen en knollen kunnen in de tuin jaarlijks terugkomen en zich zelfs vermeerderen. Wilde tulpjes dus ook, maar veel grootbloemige tulpen en de grootbloemige Hyacinthen worden in de loop van de jaren vaak minder.
Sommige sterke tulpen kunnen het op geschikte grond wel een aantal jaren uithouden, maar veel tulpen doen het het eerste jaar prima, het tweede jaar minder en op een gegeven moment verschijnt er alleen nog maar blad.

Dat heeft te maken met de warmtebehoefte van de bol, de ziektegevoeligheid van de bol en vaak met het gebrek aan meststoffen.

za, 26/03/2011 - 14:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je elk jaar mooie tulpen wilt moet je ze elk jaar rooien. ik haal ze uit ongeveer eind mei als het loof afgestorven is. sorteer dan de bollen volgens grootte. dan leg ik alles op een krantje op de zolder. omstreeks begin september gaan ze teug de grond in. al de grote bij elkaar op een opvallende plek.en de kleine in een hoekje planten. zo heb ik elk jaar steeds meer bloemen.

Tulpen - 'blijvende plant'?
ma, 28/03/2011 - 22:05
silfje

ik heb al jaren de zwarte tulp queen of the night, samen met grootbloemige witte tulpen in de grond zitten, ik graaf ze nooit uit, en ze zijn nog steeds (na 4 tot 5 jaar) heel erg mooi. Ook de rembrandt tulpen in een andere hoek van de tuin doen het jaar op jaar opnieuw.

Mijn motto: tuinieren is experimenteren. Ik heb de ervaring dat ook tulpen elk jaar terugkomen. Geniet van je tuin en je tulpjes :)

ma, 28/03/2011 - 22:11
silfje

deze tulpen staan al jaren op dezelfde plek, de witte zijn net over hun hoogtepunt heen en de zwarte is nog in de groei :)

Tulpen - 'blijvende plant'?
Onderwerp gesloten