Veratrum verplanten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/10/2016 - 10:39
ashira

Veratrum verplanten

Hallo,
Ik heb sinds twee jaar een Veratruminfo-icon californicum aangepland, deze is nog niet in bloei geweest, na nieuwe inzichten wil ik deze verplanten. Ik heb gelezen dat je ze niet moet verplanten.Is er toch een mogelijkheid om dit wel te doen, en wanneer. Iemand ervaring met verplanten?
Ik heb ook al jaren enkele Veratrum nigrum's staan, deze komen ieder jaar in bloei en hebben ze zich al uitgezaaid, de grond is humus zandgrond en ze staan in de halfzon en krijgen regelmatig water. Ik zou het zonde vinden, als de plant het begeeft. Harald

ma, 17/10/2016 - 12:45
Marei

Dit voorjaar heb ik een Veratruminfo-icon nigrum moeten verplanten. Ik heb 'm met een zo groot mogelijke kluit verzet en het is goed gegaan. Hij stond hier al 14 jaar op dezelfde plaats. Heeft zelfs ook nog willen bloeien, ware het niet dat de slakken dat verhinderd hebben......! Ik tuinier hier wel op kleigrond en op zandgrond heb ik geen ervaring.

ma, 17/10/2016 - 12:49
ashira

OK, dank je, ga het ook proberen. Moet alleen overwegen of ik dat nu nog doe of wacht tot het voorjaar. Mijn Veratruminfo-icon californicum is vorig jaar pas wat laat aan het uitlopen gegaan. Normaal lopen de Veratrums vroeg uit, de Nigrum's bij mij wel. Ik wil meer naar voren in de border halen, zdat deze meer solitait komt te staan, krijgt dan iets meer zon, maar staat nog altijd tijdens de hete middaguren in gefiltert licht van een grote Albizia.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag