Viburnum tinus 'Eve Price'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/07/2011 - 15:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Viburnum tinus 'Eve Price'

Lieve plantenkenners,

ik heb een viburnuminfo-icon tinus staan van ongeveer 1,5 a 2 m. hoog. Hij staat nu zo'n 10 jaar in een border. Van de winter heeft het een tikje gehad met de vorst, maar ik heb de bevroren delen eruit gehaald. Nu blijft hij kwakkelen. Veel geelverkleuring van het blad en bladverlies. Ook sterven steeds kleine gedeeltes af.
Weet iemand wat er aan de hand kan zijn en wat ik er aan kan doen ?

Alvast bedankt.
Carla

zo, 17/07/2011 - 17:27
Tuinvriend21

Heey Carla,

Je moet je Viburnuminfo-icon een keer bijmesten Met universele mest korrels. Dit geeft extra voeding voor het blad.Het zou ook met de droogte van het voorjaar te maken hebben dat deze nu zijn blad laat vallen maar wel meteen nieuw blad creerd.

Succes!

zo, 17/07/2011 - 18:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Carla, een Viburnuminfo-icon tinus van 1,5 a 2 m hoog is groot hè? En misschien ook nooit of weinig gesnoeid. Het kan dat hij vorstschade heeft opgelopen, maar ook de langdurige droogte kan de oorzaak zijn van zijn kwakkelen. Ik heb deze V. tinus op een stammetje. Ik kocht 'm vorig jaar op een tuincentrum met geel blad en had eigenlijk spijt dat ik hem gekocht had. Hij heeft van de winter gebloeid en toen viel het gele blad af. En in april heb ik hem gesnoeid en het was geen gezicht, zo'n kaal geval op een stammetje. En nu, nu heeft hij mooi een bol van groen blad. Als ik jou was zou ik er nu niets aan doen en het voorjaar afwachten om hem dan te verjongen door hem in april (eind van het voorjaar) een beetje terug te snoeien. Zoiets moet je ter plekke zien en doen. Je hebt dan kans dat hij mooi opnieuw uitloopt.

graag gedaan,
Frans.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag