vrucht inde vorm van een papegaai

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/06/2003 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

vrucht inde vorm van een papegaai

Wie kent de latijnse naam van `n plant waar "vruchten" aankomen in de vorm van een papegaaitje ( dat je op de rand van `n glas kunt zetten om "te laten drinken") BVD.

wo, 18/06/2003 - 01:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Erythrina crista-galli ?

wo, 18/06/2003 - 09:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

de nederlandse naam is o.a. vogeltjesplant.
latijns is: Asclepiasinfo-icon Syriaca
Asclepias syriaca
De nederlandse naam is Zijdeplant, familie van de Asclepiadaceaeinfo-icon. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.)
Bosrandplant.
Geeft de voorkeur aan een min of meer open ruimte met hier en daar een boom of struik Voor een plaats overwegend in de zon voor of bij bomen of struiken. Met een voedselrijke doorlatende grond die droog tot licht vochtig is. Woekerend soort, heeft worteluitlopers.
Nog veel meer informatie is op de CD verkrijgbaar.

Wilt u meer en uitgebreide informatie over deze plant kijk dan bij PlantenGids op CD

ma, 11/08/2003 - 14:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

de latijnse naam van de plant ken ik niet, maar ik zou u graag een vraag willen stellen over het zaaien van deze plant. Hoe gaat dit in zijn werk? Ik heb de peulen, moet ik die in de grond stoppen en water geven? of moeten de peulen eerst drogen?

groetjes Floor Hammink, Bovenwegen AB

Onderwerp gesloten