Wat doen tegen taxuskever

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/08/2009 - 21:35
taxuskever

Wat doen tegen taxuskever

Sinds een aantal jaar heeft mijn border last van de taxuskever. Vooral de hederainfo-icon moet het flink ontgelden. 2 jaar geleden ben ik begonnen met Nematoden tegen taxuskevers. In het voor en najaar netjes volgens de voorschriften gebruikt maar nu blijkt dat voor het 3e jaar de taxuskever in volle getalen aanwezig zijn. Hoe kan ik voorgoed afscheid nemen van deze uiterst irritante beestjes?

Wat doen tegen taxuskever
wo, 05/08/2009 - 22:11
Hendrik Jan

De gegroefde lapsnuitkever zelf, is door de particulier alleen maar te bestrijden door ze 's avonds te vangen. De lapsnuitkevers (meerdere soorten) zijn al in sommige plekken van Nederland al serieuze plagen aan het worden.

wo, 05/08/2009 - 22:19
taxuskever

Gok dat ik in zo'n gebied woon (rand noord / zuid-holland aan de kust) Vang ze regelmatig, hoef er zelfs niet voor naar buiten, ze lopen regelmatig ook binnen rond. 's avonds met een laken schudden aan de verschillende gewassen levert hele familie's op. Helaas blijken er hele dorpen vol in mijn tuin te wonen en is het dweilen met de kraan open.

do, 06/08/2009 - 10:50
tuinprins

Ik denk dat de populatie taxuskevers in Nederland zo groot is geworden dat het een blijvende plaag is. Voorgoed afscheid nemen van deze kevers lijkt mij dus onmogelijk. Zelfs als één tuineigenaar al het mogelijke doet om ze te bestrijden dan is dat onvoldoende omdat de kevers vauit aanliggende tuinen en gemeenteplantsoenen vrolijk naar zijn tuin komen en van planten vreten. Hieruit volgt dat alleen een blijvende grootschalige aanpak op buurtniveau enige soelaas ZOU kunnen bieden.

Gegroet, de tuinprins

vr, 07/08/2009 - 01:22
anopoeld

De taxuskever zelf is niet zo schadelijk deze maakt wat gaatjes in het blad dat is het, maar de larve van deze kever zijn wel erg schadelijk.
Als je een paar kevers hebt gevangen weet je niet of deze al een paar duizend eitjes heeft gelegd.Je moet dus de larve bestrijden.Dat kan met een natuurlijke bestrijding, aangieten met een oplossing water met Heterorhabditus aaltes de beste tijd is in september als de grond nat is en nog een temp. heeft van 15 graden. De aaltjes zijn licht gevoelig,dus in de avond uitvoeren.
Of probeert de planten aangieten met een oplossing water en admire.
Admire is giftig,Deze kunnen dus niet samen dan gaan de Heterorhabditus aaltjes dood.
Jan

vr, 07/08/2009 - 13:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie reacties. De gaten en gekartelde randen in de bladeren is bij mijn hederainfo-icon vrij heftig, het ziet er letterlijk niet uit. Vaak is meer als de helft van het blad weg! Ik ben op de hoogte dat de larve ook erg schadelijk zijn. een taxuskever kan honderden eitjes leggen. bestrijden met aaltjes (Nematoden) heb ik 2 jaar achter elkaar netjes uitgevoerd (voor en najaar, onder de 15 graden, grond vochtig houden etc.) Maar aangezien de buren en de rest van de wijk niet meedoet is dit onbegonnen werk. Denk dat ik mijn tuintje maar ga volstorten met klinkers en plastic planten.

Onderwerp gesloten