welk soort sneeuwklokje

50 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/02/2010 - 22:05
silfje

welk soort sneeuwklokje

Deze schone klok staat al een aantal weken in de tuin te pronken :)
(dit is een van de weinigen die ik als bolletje gekocht heb die het goed 'doen')
In die tijd dacht ik dat er maar een soort sneeuwklokje was dus heb ik de verpakking allang weggegooid.

Kan iemand mij vertellen of dit de nivalis of de elwesii is? (of misschien iets anders)

(op de foto keurig met sneeuw, het zijn niet voor niks SNEEUWklokjes)

Aan de andere kant van het pad staat ook een klok, die is veel kleiner, en gefotografeerd zonder sneeuw. Weet iemand welk type dit is?

welk soort sneeuwklokje
di, 02/02/2010 - 22:09
silfje

foto 2 , de kleinere, tussen het hortensiablad, en er is een stukje sieraardbei te zien op de achtergrond
(hebben jullie meteen een indicatie van de grootte)

ik zou het leuk vinden om te weten welke klokjes dit zijn :)

welk soort sneeuwklokje
wo, 03/02/2010 - 08:38
lily-anne

Er zijn enorm veel soorten sneeuwklokjes die allemaal erg op elkaar lijken - is het niet zo dat de tekening binnenin het sneeuwklokje belangrijk is voor de determinatie ? Of is het de dikte van het blad of de grootte van de bloem ? Ik wil dat ook graag weten en zal dit topic zeker volgen - wie weet het ?
groetjes
Lily-Anne

wo, 03/02/2010 - 10:47
loes119

Hallo Silfje en Lily-anne,

Het sneeuwklokje op de foto`s is zeer waarschijnlijk een elwesii.Je kan het zien aan het bredere grijzige blad wat aan de bovenkant ook een beetje in een samengeknepen puntje eindigt.Ook zie je,maar daarvoor moet je even ter plekke kijken,dat daar waar de bol uit de grond komt in het geval van elwesii de bladeren om elkaar heen gevouwen zijn.De gewone sneeuwklok,nivalis,heeft vaak smaller en groener blad en dat is op de plek waar hij uit de grond komt niet om elkaar heen gevouwen maar ligt plat tegen elkaar aan.Ook is het zo dat de elwesii nu al kan bloeien maar de nivalis is nog niet zo ver,duurt vast nog 1 a 2 weken.dit jaar zijn de klokjes laat door het aanhoudende winterweer.Overigens zijn er nog heel veel andere soorten sneeuwklokjes,ook met dubbele bloemen en ook met gele tekening op de bloemblaadjes ipv groen.(en ik ben een verzamelaar!).

wo, 03/02/2010 - 19:04
lily-anne

Hallo Loes,
Bedankt voor de tip om ze te herkennen , dat lijkt me wel gemakkelijk op deze manier - zijn er nog soorten die gemakkelijk te herkennen zijn ?
Ik heb onlangs 3 sneeuwklokjes besteld via het internet - Ik hoop dat ze het zo goed zullen doen als de kweker zegt
groetjes
Lily-Anne

Dit schrijft de kweker over dit sneeuwklokje:

Galanthus 'White Cloud'
Jaren geleden ontdekten we in de tuin een sterk groeiende en zeer bloeirijke sneeuwklok. Welk bloed de selectie heeft is ons nog steeds niet duidelijk, maar ze heeft zulke goede eigenschappen dat we ze graag aanbieden.
Galanthus 'White Cloud' bloeit vrij laat op het seizoen en is zeer bloeirijk. Meestal geeft ze 2 bloemstengels per bol. De enkele bloem is wit met een mooi hoefijzer op de binnenste bloemblaadjes.
Maar haar echte kracht zit onder de grond. Een normale sneeuwklok deelt haar bol elke 1.5 jaar, waardoor de polletjes veel tijd nodig hebben om uit te groeien. 'White Cloud' doet er maar een paar jaar over. Ze maakt namelijk kleine bolletjes aan op de zijkant van de moederbol - twin scaling in de natuur! Op enkele jaren tijd heb je in je tuin een witte wolk .

wo, 03/02/2010 - 19:56
silfje

Wow, dat klinkt goed Lily-anne!
Waar heb je die besteld?

Grappig om meer liefhebbers (of beginnende liefhebbers) hier te treffen.
Fijn om te horen welk soort het is, had al een voorzichtig vermoeden want ik las al dat elwesii de eerste zijn, maar wist niet dat dat zo ver verschilde met de nivalis. Bedankt, loes !

ik vind sneeuwklokjes zo iets puurs hebben, en ze zijn de eerste die de sneeuw en kou trotseren om ons te laten zien dat het echt OOIT wel eens lente wordt :)

Ik hoop ooit nog eens reginae-olgae te kopen of een soortgelijk klokje, maar die zijn erg aan de prijs. Het lijkt mij grappig om mezelf en andere mensen te verbazen, met in november bloeiende sneeuwklokjes. Op dit moment ben ik echter te bang dat deze zal verdwijnen als ik iets verkeerd doe, omdat ik nog niet zo lang tuinier.
Dat zou zonde zijn.

do, 04/02/2010 - 00:16
loes119

Van de in de herfst bloeiende sneeuwklokjes is reginae-olgae de gemakkelijkste soort en zeker het proberen waard.Als je al wat langer met sneeuwklokjes bezig bent schrik je ook niet meer van de prijs,zo`n 10 euro voor 1 bol.De bijzondere klokjes kosten wel 25 of 40 euro per stuk en er zijn zelfs hele kostbare van,echt waar,boven de 100 engelse ponden.

galanthus White Cloud ,uit Brugge,heb ik toevallig ook net besteld!

Overigens is er ook een heel leuk boek over sneeuwklokjes te koop.Het heet ,hoe kan het anders,Sneeuwklokjes en is geschreven door Hanneke van Dijk en Gert-jan van der Kolk.Echt een heel leuk boek alleen wordt je er wel hebberig van!

do, 04/02/2010 - 09:12
lily-anne

ik heb dat sneeuwklokje reginae olgae eens even opgezocht en het ziet er echt wel heel mooi uit in de herfst zo tussen de gevallen bladeren .In dat artikel las ik, dat die toch niet zo gemakkelijk is en heel lekker is voor de slakken - toch zou ik , als ik ze ooit ergens tegen kom, er wel durven aanschaffen .Ik heb zo ook een beetje het gevoel , hoe meer je er over weet, hoe meer soorten je wil hebben.
De white cloud en veel andere soorten kan je vinden bij Cathy portier in Brugge .Ik geloof dat het 3,5 E per stuk was ( de verzendings kosten lopen wel op )- beter eens langsgaan ,als je in de buurt bent - hebben ook veel rotsplanten - tik die naam maar eens in en je kan zo makkelijk vinden waar het is .
groetjes
Lily-Anne
NB dit is een heel goede web site over sneeuwklokjes
https://tinyurl.com/yxmk7ehy

do, 04/02/2010 - 10:07
mun

Een tip voor sneeuwklokjesfanaten en voor wie in de buurt woont:

Op zaterdag 20 februari van 10-17 uur vind het SNEEUWKLOKJESGALA plaats in Zaandam, bij de Zaanse Schans. De toegang is gratis. Er worden allemaal zeldzame sneeuwklokjes geshowd en er is ook van alles te koop.
Zie verder de website: https://tinyurl.com/y5wmbj3t

do, 04/02/2010 - 11:06
beate

Bedankt voor de tip Mun,ik ga erheen.

do, 04/02/2010 - 11:39
silfje

Ik heb zelf in de planning liggen om naar het sneeuwklokjesfeest te gaan van de boschhoeve
https://tinyurl.com/y4v7eg72

dit ligt meer bij ons in de buurt (bij arnhem)
Wellicht ook een leuk idee voor de wat meer oosterlijk wonende nederlanders :)

Maar een slakvriendelijk sneeuwklokje, dat zou zonde zijn wanneer deze zoveel kost en door de slakken zou verdwijnen.

Leuk om al die sneeuwklokjes tips boeken en sites te leren kennen zo :) Heb ik als ik thuis ben lekker de tijd om te snuffelen.

Daar ik het verschil al niet zie tussen een nivalis en elwesii ga ik alleen voor andere soorten als ze ook HEEL duidelijk anders zijn (herfstbloeiend of groenpunten of dubbel)

do, 04/02/2010 - 19:34
lily-anne

Ik ben er ook voorstander van ,om liever duidelijke verschillen te zien ,dan dat je er op je buik moet gaan bijliggen om het verschil te zien .Wat wel plezant is dat er verschillen in bloeitijd zijn , zodat je door de juiste keuze , het seizoen kan verlengen en langer van sneeuwklokjes in de tuin kan genieten . Ik ga in ieder geval op zoek naar herfstbloeiende echte sneeuwklokjes .Ik dacht dat er ook bestaan met gestreepte bladeren ( of heb ik dat gedroomd ?)
groetjes
Lily-Anne

vr, 05/02/2010 - 00:59
loes119

Lily-anne,

echt gestreepte bladeren zijn er niet echt maar als je reginae-olgae koopt kom je aardig in de buurt.bij dit sneeuwklokje loopt er een lichtgekleurde streep over het midden van het blad.twee vliegen in een klap!heb je de gewone dubbele,Flore Pleno,nog niet want die is goed verkrijgbaar.

overigens snoepen de slakken van alle sneeuwklokjes hoor,niet alleen van de herfstbloeiende.

vr, 05/02/2010 - 09:42
RdB

Hier ook nog wat gedetailleerde foto's van allerhande sneeuwklokjes: https://tinyurl.com/y4fq4sgk

Ruud

vr, 05/02/2010 - 17:55
lily-anne

@ Ruud,
ben je zeker dat het op dit forum is ? Het is over orchideeën en je moet je eerst inloggen .
groetjes
LIly-Anne

vr, 05/02/2010 - 20:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja hoor, ben ik zeker van. Ook liefhebbers van orchideeen praten wel eens over iets anders. Volgens mij hoef je niet in te loggen om te lezen, alleen om te schrijven.

Ruud

vr, 05/02/2010 - 20:49
RdB

Helaas, dit bleek het enige orchideeen forumonderdeel waar je eerst moet inloggen. Ik heb het de moderator gemeld.

Ruud

vr, 05/02/2010 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mensen die ernstig 'verslaafd' zijn aan sneeuwklokjes worden ook wel galantofielen genoemd. Vooral in Engeland hebben mensen hier last van (maar niet alleen daar!). Kijk voor de aardigheid maar eens op de Engelse Ebay (https://tinyurl.com/eecc)en zoek op 'galanthus'. Op het moment is er een bijzonder sneeuwklokje waarvoor meer dan 55 Britse ponden is geboden en 2 weken geleden was er een die meer dan 100 pond opbracht.

Persoonlijk vind ik die hoge prijzen voor sneeuwklokjes absurd des te meer omdat het verschil met het gewone sneeuwklokje ( Galanthus nivalis) meestal zeer subtiel is en je er op je knieën bij moet gaan zitten om het te zien.

Gegroet, de tuinprins

za, 06/02/2010 - 09:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet geregistreerd zijn om Overig te kunnen lezen op het orchideeënforum.
Het gaat daar niet over orchideeën en is zeker geen foute instelling.
Dit zelfde zie je ook bij P&P - Zever Rubriekje -

https://tinyurl.com/y5yoqmel

Iets persoonlijks kun je daar schrijven, iemand feliciteren, over zeepaardjes
enz. speciaal voor forumleden die geregistreerd zijn, een eigen hoekje.

za, 06/02/2010 - 14:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die rare letters achter de P maakt dit forum er automatisch van.
Bedoeld wordt P en P.

za, 06/02/2010 - 16:26
loes119

de prijzen voor de sneeuwklokjes zijn inderdaad vaak absurd maar er is wel degelijk een aantal heel bijzondere sneeuwklokken waarvoor je graag door de knieen gaat.

zo, 07/02/2010 - 01:38
silfje

vandaag waren de klokjes van de bovenste foto open, ik heb eens gekeken naar de tekening.
Mijn klokjes hebben een dubbele tekening op de binneste blaadjes, een vlek boven die los staat, en dan een vlek onder. Als ik kijk op de bovengenoemde site https://tinyurl.com/yxmk7ehy zie ik dat zowel de normale elwesii als de normale nivalis maar een (onderste) groen vlekje hebben.

Ok het is moeilijk beschrijven :)

Ik heb deze gewoon (heel fout) in het tuincentrum in een zakje gekocht, kan het dan toch een andere varieteit van elwesii zijn, en niet de standaard variant?

Ik heb ooit flore pleno gekocht als bolletjes, daarvan heeft er een bol een keer gebloeid en zijn het jaar erna niet meer opgekomen (ik had deze ook ergens anders in de tuin staan). Eigenlijk denk ik dat ik de normale mooier vind dan de dubbele. Dit jaar heb ik nivalis op pot gekocht, met hoop op betere resultaten, hopelijk verlengt deze de boeitijd door na de elwesii te gaan bloeien. En vermeerdert het zich allemaal rijkelijk.

Nog een vraag als leek,
hoe vermeerdert de sneeuwklok zich, maakt deze meerdere broedbollen, of komt er telkens eentje bij, en hoe lang duurt het gemiddeld bij elwesii en nivalissen tussen het ontstaan van een nieuw bolletje en de bloei?

zo, 07/02/2010 - 16:45
loes119

Silfje,

het sneeuwklokje dat nu bloeit met 2 vlekjes,boven en onder op het binnenste bloemblaadje,is de elwesii elwesii.ze bestaan ook met maar 1 vlekje,zoals ook de nivalis heeft,en dan is het de elwesii monostictus.
het klopt dat droge tuincentrumbollen vaak niet of slecht bloeien daarom kun je ze beter nu,al bloeiend,kopen of van een kweker die ze aan het begin van de zomer aanbiedt.
een tuincentrum biedt alleen de nivalis of elwsii en heel soms woronowii aan als droge bol.de dubbele nivalis ook opgepot.

wo, 10/02/2010 - 21:16
silfje

Ik heb er een keer flore pleno als droge bol gekocht, maar dat was geen succes, ze hebben het maar 1 jaar gedaan, en ik vind de enkele toch mooier.

In januari heb ik mijzelf 3 potjes nivalis aangeschaft. Hiervan staan er immiddels al een paar bloemen. Deze zijn natuurlijk voorgetrokken voor de verkoop.
Deze staan achter het huis in terracotta (met bubbeltjesplastic ertussen)

Wanneer deze uitgebloeid zijn plant ik ze in de tuin bij de elwesii's in de buurt, dan bloeien er lekker lang klokjes in de voortuin. :)

Ook heeft een vriendin een voor sneeuwklokjesliefhebbers te benijden achtertuin.. (foto) Het zal vast nog even duren voordat ik zo'n tapijt heb. (de andere kant is net zo mooi)

Ik mocht een paar bolletjes meenemen deze herfst (geruild tegen een familiepak blauwe druifjes, want die had ze nog niet) dus uiteindelijk gaat het hopelijk de tapijtkant op. :)

Wat zijn jullie favoriete soorten sneeuwklokjes

welk soort sneeuwklokje
vr, 12/02/2010 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een paar favotieten

alle gele
Walrus
Blewbury tart
Diggory(en die heb ik nog niet!)

plaatjes op de eerder genoemde site of op https://tinyurl.com/y2nla64n

vr, 12/02/2010 - 21:06
loes119

favorieten natuurlijk!zie hierboven.
kan het nu niet meer veranderen want ik was niet ingelogd zie ik nu.

zo, 14/02/2010 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

prachtige woordverspreking/schrijving! moest hard lachen toen ik het las. ik ben ook heel blij met de mijne.

ma, 15/02/2010 - 09:48
lily-anne

gisteren naar Koen van Poucke in Sint- Niklaas geweest waar het helleborusinfo-icon en sneeuwklokjes opendeur was . Heb er 2 ,voor mij nieuwe ,sneeuwklokjes aangeschaft ( ik heb nog niet veel )
1/ een Grieks herfstbloeiertje reginae olgae en 2/een elwesii Maidwell L met mooie x op de binnenste blaadjes
als het terug sneeuwvrij is , zullen ze hun ereplaatsje krijgen zodat ik ze wat apart kan laten opgroeien om ze wat uit elkaar te kunnen houden .
groetjes en veel sneeuwklokjes plezier
Lily-Anne

welk soort sneeuwklokje
ma, 15/02/2010 - 10:00
silfje

yaay komend weekend is het sneeuwklokjesdag in wolfheze (gelderland)

daar ga ik proberen een eigen reginae olgae te scoren. (of een sterk uitbreidende zoals de white cloud.

(ik ben van plan deze in van die tulpen/bollenmandjes te planten in de tuin, dan weet ik waar ik ze geplant heb en krijg ik geen spijt na een actieve schoffelbui :) het helpt ook tegen muizen, mochten ze ooit zin krijgen in mijn tuin )

ma, 15/02/2010 - 17:31
JR1

Ik heb in oktober een heleboel Galanthus Elwesii (100-tal) geplant in een
border. Volgens het boekje, grond met wat beendermeel vermengd.

Tot vandaag komt er echter niks uit.

Er ligt wel een klein laagje boomschors op (fijne, een cm of 2), daar zou
het sneeuwklokje zich toch moeten kunnen doorwerken ?

Maar ook als ik de boomschors wegdoe zie ik nergens plantjes.

Is het mogelijk dat ik ze wat te diep geplant heb (5a10cm), en ze daardoor
misschien wat later doorkomen ?

Of zouden ze er tegen nu al zeker moeten zijn, en is er wat fout gegaan
(slechte bollen, woelmuizen, ...)

Andere bollen, zoals narcissen en crocussen, die op dezelfde tijdstip en
plaats geplant zijn, komen nu wel al uit.

di, 16/02/2010 - 11:14
lily-anne

Jr
10cm lijkt me wat diep voor sneeuwklokjes - een goede maatstaf voor de meeste bollen is , om ze zo diep te steken dat je er nog 2 bollen bovenop zou kunnen zetten om aan het grondniveau te komen . Je schrijft
in oktober geplant ? voor sneeuwklokjes is dat niet het ideale moment( voor zover ik weet ,) tenzij het over verplanten gaat - dan zijn de bolletjes nog vers uit de grond en goed gevoed - als ze uit een tuincentrum komen en al een hele zomer in zakjes liggen , dan is de kans klein dat je ze dit jaar nog boven ziet komen - als ze al komen ?
groetjes
Lily-Anne

di, 16/02/2010 - 11:46
JR1

Dank je voor het antwoord.

Ik heb de instructies bijgevoegd, daar staat wel degelijk dat de bollen in het najaar geplant mogen worden.

Het is best mogelijk dat er een aantal misschien iets dieper staan dan 5 cm, maar zeker niet allemaal. En het zou me ook verwonderen dat ongedierte ze een voor een, zonder er eentje over te slaan, zouden verorberen...

Dus ofwel waren de bolletjes niet goed meer, ofwel moet ik nog wat geduld hebben zeker ?

Als de sneeuw weg is zal ik anders eens in de grond gaan zoeken of ik nog iets vind :-)

Groetjes,
Johan

welk soort sneeuwklokje
di, 16/02/2010 - 12:50
silfje

Ik denk dat de kans wel groot is dat je uitgedroogde bolletjes hebt gekocht. Ik heb een keer in september al uitgedroogde bolletjes in een tuincentrum gekocht, Galanthus verdroogt echt snel

Zagen de bolletjes eruit als kleine uien of hadden ze meer de vorm van knolletjes?

Voorzichtig zoeken is inderdaad wel een idee.

di, 16/02/2010 - 16:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Johan,

voorzichtig woelen maar waarschijnlijk vind je niet veel meer terug.het planten op 10 of 15 cm diep maakt niets uit,ze komen gewoon boven vanuit die diepte maar eerder zijn de bollen,zoals zo vaak met tuincentrumbollen,uitgedroogd geweest toen je ze plantte,en daar kunnen ze echt niet tegen.Je kunt wel bollen bij een kweker kopen,die verzorgt ze zoals het hoort en laat ze ook vochtig tot de verkoop(meestal al in de zomer!).De bollen zijn dan wel ,veel,duurder dan bij een tuincentrum maar ze doen het tenminste.Ook vermeerderen ze zich in de loop der tijd maar voor je een heel tapijt hebt ben je wel even verder.De goedkoopste manier is om van een bekende wat bollen uit de tuin te krijgen.Dat is voor de gewone nivalis goed te doen,voor de dubbele lukt dat ook nog wel maar er zijn vast niet zoveel kennissen met de elwesii in overvloed in de tuin.
Overigens is dat wel een heel mooi,stevig en vroegbloeiend sneeuwklokje.

di, 16/02/2010 - 16:53
loes119

tja,was ik alweer niet ingelogd!

di, 16/02/2010 - 22:30
JR1

Silfje & Loes,

Ik herinner me echt niet meer hoe die bolletjes eruit zagen, 't is tenslotte al weer een half jaar geleden.

Toch spijtig dat ze uitgedroogd zouden zijn, in de bijsluiter staat juist dat ze goed droog bewaard moeten worden...

Ik vind het niet zozeer zonde van het geld maar des te spijtiger omdat ik echt wel een hele namiddag op mijn knieen heb doorgebracht om die massa bolletjes goed te planten...

Nu ja, de narcissen, crocussen en blauwe druifjes die ik geplant heb komen wel uit dus zal ik daar maar dubbel van genieten zeker :-)

vr, 19/02/2010 - 14:39
JR1

Heb eens in de aarde gewoeld.

Die sneeuwklokjes zater dieper dan ik dacht. Op een 10cm diepte heb ik een
een scheut gevonden van een 7cm lang.
Hopelijk kunnen die de extra 10cm nog overwinnen...

Toch vreemd dat ze zo diep zitten ; misschien hebben ze zichzelf naar beneden
getrokken met het koude weer ?

vr, 19/02/2010 - 21:06
silfje

gelukkig dat er nog leven in zit, dan krijg jij je klokjes gewoon later :)

andere bolletjes kunnen iets beter tegen droogte, zoals inderdaad blauwe druifjes.

Sneeuwklokjes en winterakonietjes drogen met lichtsnelheid uit :s
(krokussen zijn van de vroegbloeiers t makkelijkst)

vr, 19/02/2010 - 23:25
lily-anne

Hopelijk komt het goed -
groetjes
Lily-Anne

za, 20/02/2010 - 00:07
JR1

Ze geven tegen volgende week 10 graden - ik verwacht dat alles nu eindelijk gaat groeien tegen lichtsnelheid :-)

za, 20/02/2010 - 14:00
silfje

haha ik hoop t met je mee, al lijkt het me wel cool om de sneeuwklokjes met lichtsnelheid te zien groeien :)

Ik ben vanmorgen naar de sneeuwklokjesdag geweest, alleen de white cloud was niet te krijgen.

de oogst :

Galanthus reginae olgae (YAY, daar ging ik voor)
winterakonietjes (wilde ik ook nog)
Galanthus elwesii (wilde ik er nog een stel van bij)
en Galanthus viridapice (groenpunten)

Ik vind dat ik me heel netjes gedragen heb met al dat moois :) Ik heb het bij 3 verschillende klokjes gehouden. (al was dat erg moeilijk :) ) en een winterakonietje. Ik werd aardig hebberig maar wat heb ik aan een extra-speciaal-zeldzaam-exclusief klokje als ik het verschil zelf niet kan zien tussen die en een normale elwesii :)

ma, 22/02/2010 - 09:54
silfje

hebben jullie nog mooie exemplaren gekocht op de sneeuwklokjesdagen ergens ?

Heeft iemand tips over hoe ik de reginae olgae het beste een plekje kan geven zodat deze aanslaat? (het is maar een bolletje dus ik heb maar een kans :))

Ik heb op internet gezocht en kom voornamelijk op engelse sites uit, ik weet niet in hoeverre de tips voor dit britse klimaat bruikbaar zijn.

ma, 22/02/2010 - 11:15
beate

Helaas,stond in de agenda voor de Zaanse Schans,maar was ziek geworden(vervelende virus besmetting).
Maar succes met je nieuwe aanwinsten.Lijkt me dat de Engelse omstandigheden ook wel voor Nederland zullen gelden

ma, 22/02/2010 - 22:47
silfje

Oei, dat is balen! Beterschap!

ma, 22/02/2010 - 23:58
loes119

galanthus reginae-olgae wil graag in de zomer vrij droog staan en ook liefst zonnig,het is tenslotte een griekse dus die houden wel van een beetje zon!

di, 23/02/2010 - 08:40
lily-anne

Bedankt Loes - ik moet mijn nieuwe aanwinsten van sneeuwklokjes ook nog een defenitieve plaats geven in de grond - staan nog in hun potjes buiten - eerst was de grond nog bevroren en nu is er zoveel regen dat het ook niet zo plezant is om aan het planten te slaan .In ieder geval is het goed dat ik dankzij jou nu weet , dat reginae olgae graag een zonnige plaats heeft .
groetjes
Lily-Anne

do, 25/02/2010 - 19:25
silfje

ik heb net de aanvulling op mijn normale elwesii geplant, er zit een hele lange stengel tussen. Is dit misschien een anders soortje? (dat zou leuk zijn nog een soortje erbij) Voor de viridapice en reginae olgae moet ik nog een plekje vinden

hier een foto van het geheel:
Verder kwam ik erachter dat de groene brede bladen die ik al in de tuin had, ook sneeuwklokjes blijken te zijn. is dit de Galanthus plicatus?

welk soort sneeuwklokje
do, 25/02/2010 - 19:23
silfje

is dit de plicatus? , detail

welk soort sneeuwklokje
za, 27/02/2010 - 00:08
loes119

geen galanthus plicatus,die heeft duidelijk naar de achterkant gevouwen randen bij de bladeren.het is galanthus woronowii,een leuk kleintje met mooi glanzend groen blad.
de ene sneeuwklok met een langere steel is gewoon elwesii en heeft misschien volgend jaar weer de normale lengte.

do, 18/03/2010 - 11:55
JR1

Eventjes meegeven : eergisteren is eindelijk het eerste sneeuwklokje
opengegaan.
Van de 40 bolletjes die ik geplant heb is toch bijna de helft uitgekomen !

Onderwerp gesloten