Welke plant is dit?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/03/2011 - 18:21
Elene

Welke plant is dit?

Deze plantjes groeien al sinds ik in mijn huidige huis woon onderaan de klimopafscheiding met mijn buurvrouw. Ik dacht dat het een vorm van onkruid was en heb het vijf jaar lang uitgetrokken, tot mijn buurvrouw vertelde dat het geen onkruid is. Nu laat ik het staan en het ziet er best
leuk uit. Maar wat is het? Dat kon de buurvrouw me niet vertellen... Is er hier iemand die het weet? Alvast reuze bedankt!

PS Het is me eindelijk gelukt om een foto van mijn nieuwe telefoon naar de pc te krijgen... Zo is de vraag wel duidelijker!

Welke plant is dit?
di, 15/03/2011 - 18:21
Elene

Ik heb een klein uurtje gegoogeld op de kenmerken van de plant, en ik denk dat ik het nu weet: is het Euphorbiainfo-icon amygdaloides? Een wolfsmelksoort? Heb ik het goed?

di, 15/03/2011 - 19:31
Polplastron

Het is zeker een wolfsmelksoort, maar ik weet zelf niet welke.

di, 15/03/2011 - 20:01
daucus

Het is euphorbiainfo-icon amygdaloides var. robbiae. Een plant die het uitstekend doet in de schaduw en zich
uitbreidt via uitlopers. Heb de plant al jaren in de tuin en hij past overal bij met zijn geelgroene
bloemen. Af gelopen winter zijn de planten voor een deel bevroren. Hij is nl wintergroen, maar
overal komen er nieuwe uitlopers en die bloeien volgend jaar weer

di, 15/03/2011 - 20:02
palmbird

Opletten voor het sap van deze plant,sommigen zijn er allergisch voor en krijgen zwellingen.Mijn baas vroeger had er in het gezicht gekregen en zag niet meer uit zijn ogen.

di, 15/03/2011 - 20:41
D_SDennis

Bijzonder dat je dit hebt aangezien voor 'onkruid'. Het is zo'n fraaie plant! Wie weet wat je nog meer uit de grond hebt getrokken! In mijn beleving bestaat onkruid niet. Je laat iets staan, je kijkt of je het mooi vindt en zoniet, dan haal je het weer weg. Wacht nog een paar weken en je zult zien dat dit plantje fantastisch mooi bloeit!

di, 15/03/2011 - 20:55
Elene

Dennis, je hebt helemaal gelijk. Normaal gesproken gedraag ik me precies zoals jij het omschrijft - onbekende planten laten staan en zien wat het wordt. Ik ben geen echte plantenkenner, al heb ik al wel jarenlang tuinen en lees ik veel. Deze wolfsmelk groeide onderaan de klimop, vlak erbij, en ook echt *alleen* daar, en die klimop ervaar ik zeker wel als onkruid zodra hij zich buiten zijn toegewezen gebied (de schutting) begeeft. Voor je het weet is de hele tuin ermee overwoekerd... Kennelijk heb ik die twee gekoppeld in mijn hoofd en gedacht dat de wolfsmelk iets met de klimop te maken had. Ja, ik vind dat nu zelf ook erg gek... Een soort tunnelvisie denk ik.
Ik heb trouwens de indruk dat bij mij de wolfsmelk nu al bloeit, of is dat niet zo?
Al met al ben ik blij met de wolfsmelk, ik vind het mooi plantje met een leuke stoere naam en ik vind het ook grappig dat het een van de heksenkruiden is.
Iedereen bedankt voor het meedenken weer!

di, 15/03/2011 - 22:58
daucus

Dennis, je lijkt heel erg op mijn moeder met wie weet wat je enz......... Niet zo belerend!

Wat de bloei betreft,bij mij staat hij nu in knop

Onderwerp gesloten