Welke planten/bomen voor een erfafscheiding?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 30/08/2004 - 16:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welke planten/bomen voor een erfafscheiding?

Welke boom/struik/plant kan ik gebruiken om ervoor te zorgen dat de (asociale) achterburen uit ons zicht raken? De reeds aanwezige schutting van 2 m. hoog is niet voldoende.
We zijn op zoek naar planten/bomen die ca. 4 m. hoog worden, winterhard zijn en vooral in de hoogte groeien (niet te breed worden) en niet te grote wortels krijgen.
Wat zouden we dan het beste kunnen gebruiken? Leibomen schijnen in de winter uit te vallen, dus is helaas geen optie.
Kan iemand ons helpen wat we het beste hiervoor kunnen gebruiken?

ma, 30/08/2004 - 18:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heggen en hagen mogen meestal niet hoger dan 1.80 meter. Kijk hiervoor ook eens op de volgende site (https://tinyurl.com/y5snh5s7)

Maar als je op zoek bent naar iets met hoogte en weinig diepte /breedte kom je al snel uit op coniferen (thujainfo-icon occidentalis) Je zou ook een kunnen denken aan bamboe. Maar let op dat je geen woekerende soort plant zonder goede voorzogsmaatregelen.

Het is overigens nog maar de vraag of een hogere heg de oplossing biedt voor je probleem.

wo, 01/09/2004 - 11:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aline, als je in een huurwoning zit zou ik in ieder geval de woningbouwvereniging inschakelen. Ook gezamenlijk een brief schrijven met alle buren wil nogal eens helpen. Op deze wijze zijn ook wij van onze asociale achterburen afgeraakt. Zit je in een koopwoning dan zou je ook een of twee mooie bomen kunnen planten tegen je achterschutting aan, bv. japanse kers of sierappel of iets dergelijks. Zelfs als ze kaal zijn in de winter, zal het takkengestel je toch een grote mate van privacy geven.
Ik hoop het beste voor je!
Ria

wo, 08/09/2004 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo aline,
Woon je in belgië? ik wel, en heb hetzelfde probleem.Ik ben naar de technische dienst van de gemeente geweest voor de juiste plantafstand en groeihoogte! In belgie is er evenwel geen eenvormige regelgeving.alles hangt van gemeente tot gemeente af.
Sparrebomen planten ? dat blijft gans de winter groen, maar het duurt wel een paar jaar voor alles is dichtgegroeid.
geluk!

do, 21/04/2005 - 13:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo, misschien wel een beetje laat, maar waarschijnlijk heb ik een oplossing!
Wijzelf hebben bamboe als erfafscheiding...en ik moet zeggen, het is hartstikke leuk om te zien en bent van lastige buren of pottekijkers af!
En....bamboe kan je in verschillende soorten krijgen, dus ook in verschillende lentes, sommigen wel 4, 5 meter. Let wel bij de beplanting op dat je de bamboe in een baan van golfplaten of iets dergelijks plant.
Veel SUC6!

Onderwerp gesloten