Wit bloeiende wisteria combineren met ...?....

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/08/2016 - 23:20
Lise_db

Wit bloeiende wisteria combineren met ...?....

Hallo forumleden,
Aan de voet van onze nieuwe pergola hebben we kort geleden een witte 'blauwe' regen geplant. Omdat deze in de winter zijn blad verliest en we de pergola graag begroeid zien, willen we er nog een klimmer doorheen laten groeien.
Ik kan echter nog geen goede suggesties vinden. Het liefst wil ik een contrasterende kleur (dus geen witte bloeier), of anders een witte bloeier die in een andere periode bloeit. Maar belangrijker vind ik nog dat het blad mooi met de wisteriainfo-icon combineert (wisteria zou ik zelf typeren als zacht, licht groen, fragiel en puntig blad. Combineren met donkerder rond ofzo? ) en de planten elkaar uiteraard niet overwoekeren.
Heeft iemand met meer tuinervaring wellicht goede suggesties?

do, 04/08/2016 - 14:58
Anneloog

Hier zowel een licht roze wisteriainfo-icon gecombineerd met een toscaanse jasmijn. oke bloemen van de jasmijn zijn wit maar ruiken heerlijk en de klimmer is winter groen, heb er nu ook passiflorainfo-icon door heen groeien.

do, 04/08/2016 - 23:04
GreenConnection

Contrasterend blad kun je vinden bij oa. Aristolochiainfo-icon durior, Duitse pijp. Weliswaar geen uitbundige bloeier, maar het blad is prachtig. Eventueel voor kleur een mooie Clematisinfo-icon ertussen.

vr, 05/08/2016 - 00:14
Lise_db

Bedankt voor jullie tips!
-@Anneloog; heeft u toevallig een foto van deze combi's? Ik vind het altijd erg lastig in te schatten hoe het er 'in real life' uit ziet.
@ Greenconnection: Aristolochiainfo-icon durior heeft inderdaat erg mooi blad. Maar het lijkt wel erg groot. Overstemt dat de wisteriainfo-icon niet? Ik ben dol op het uiterlijk vd wisteria bladeren / structuur en zou het zonde vinden als die wordt weg gedrukt.

vr, 05/08/2016 - 00:28
Anneloog

Nee sorry geen foto's van mijn combi's. Hier is het ook nog jong in aangroei maar gaat goed en snel.

vr, 05/08/2016 - 00:48
GreenConnection

Zowel Wisteriainfo-icon als Aristolochiainfo-icon zijn beide sterke groeiers. Met goed snoeien zijn ze beide in toom te houden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag