Witte aanslag onderkant plant

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/11/2018 - 10:42
PieterPuk

Witte aanslag onderkant plant

Hi,

Inmiddels zijn er al een paar planten dood helaas, maar het viel mij op dat er vooral aan de onderkant van de planten een soort witte aanslag zat. Nu heb ik al wat gelezen over verschillende luizen etc., maar daarbij staat steeds aangegeven dat er dan aanslag bij de bladeren zou moeten zijn. Dit is niet het geval. Heb ik dan gewoon luie luizen?

Welke soort zou het kunnen zijn? Inmiddels begint het laatste blad van de skeletplant ook te verwelken... Is deze nog te redden? En zo ja, hoe? Ik las enerzijds dat luizen niet van kou houden, maar dat doet de plant ook niet...

Thanks!

ma, 26/11/2018 - 10:45
GreenConnection

Met een foto wordt het probleem mogelijk duidelijk.

ma, 26/11/2018 - 10:59
PieterPuk

Bij deze. Je ziet de aanslag niet meer zo goed, want ik heb het geprobeerd weg te halen... 2 Kleine streepjes wit zie ik nu nog. Bij de skeletplant kwam nog een nieuw blad omhoog, deze zat helemaal onder het wit en is vervolgens afgestorven.

Overigens heb ik gelezen dat je kunt spuiten met spiritus en een bananenschil kunt neerleggen tegen verschillende soorten. Is dat een idee? Ik eet bananen genoeg :P

Oja, en in hoeverre is dit gevaarlijk voor andere planten in de buurt? Heb net weer wat nieuwe gekocht. Palmpjes en 2 hederainfo-icon's. Zou zonde zijn als die ook direct worden aangetast.

Blad
ma, 26/11/2018 - 11:24
GreenConnection

Niet echt duidelijk, maar het zou wolluis kunnen zijn. Die krijg je niet weg met spiritus of bananenschillen. Insmeren met olijfolie maakt meer kans.

ma, 26/11/2018 - 11:53
PieterPuk

Ik ga vanavond eens in de grond grasduinen. Zou je ze op moeten kunnen sporen? En anders doe ik vooralsnog beide. Die schil heb ik toch en dan insmeren.

Blijft ook de vraag... In hoeverre moet ik me nog zorgen maken om mijn andere planten?

ma, 26/11/2018 - 12:03
GreenConnection

Wolluis zit niet in de grond, maar langs de stengels en onderop de bladeren. Ze kunnen ook op andere planten voorkomen.

ma, 26/11/2018 - 12:04
PieterPuk

Hmm... Maar daar heb ik redelijk goed gekeken en niets qua beestjes gezien. De witte aanslag is ook alleen vlakbij de grond.

Onderwerp gesloten