Witte aanslag onderkant plant

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/11/2018 - 10:42
PieterPuk

Witte aanslag onderkant plant

Hi,

Inmiddels zijn er al een paar planten dood helaas, maar het viel mij op dat er vooral aan de onderkant van de planten een soort witte aanslag zat. Nu heb ik al wat gelezen over verschillende luizen etc., maar daarbij staat steeds aangegeven dat er dan aanslag bij de bladeren zou moeten zijn. Dit is niet het geval. Heb ik dan gewoon luie luizen?

Welke soort zou het kunnen zijn? Inmiddels begint het laatste blad van de skeletplant ook te verwelken... Is deze nog te redden? En zo ja, hoe? Ik las enerzijds dat luizen niet van kou houden, maar dat doet de plant ook niet...

Thanks!

ma, 26/11/2018 - 10:45
GreenConnection

Met een foto wordt het probleem mogelijk duidelijk.

ma, 26/11/2018 - 10:59
PieterPuk

Bij deze. Je ziet de aanslag niet meer zo goed, want ik heb het geprobeerd weg te halen... 2 Kleine streepjes wit zie ik nu nog. Bij de skeletplant kwam nog een nieuw blad omhoog, deze zat helemaal onder het wit en is vervolgens afgestorven.

Overigens heb ik gelezen dat je kunt spuiten met spiritus en een bananenschil kunt neerleggen tegen verschillende soorten. Is dat een idee? Ik eet bananen genoeg :P

Oja, en in hoeverre is dit gevaarlijk voor andere planten in de buurt? Heb net weer wat nieuwe gekocht. Palmpjes en 2 hederainfo-icon's. Zou zonde zijn als die ook direct worden aangetast.

Blad
ma, 26/11/2018 - 11:24
GreenConnection

Niet echt duidelijk, maar het zou wolluis kunnen zijn. Die krijg je niet weg met spiritus of bananenschillen. Insmeren met olijfolie maakt meer kans.

ma, 26/11/2018 - 11:53
PieterPuk

Ik ga vanavond eens in de grond grasduinen. Zou je ze op moeten kunnen sporen? En anders doe ik vooralsnog beide. Die schil heb ik toch en dan insmeren.

Blijft ook de vraag... In hoeverre moet ik me nog zorgen maken om mijn andere planten?

ma, 26/11/2018 - 12:03
GreenConnection

Wolluis zit niet in de grond, maar langs de stengels en onderop de bladeren. Ze kunnen ook op andere planten voorkomen.

ma, 26/11/2018 - 12:04
PieterPuk

Hmm... Maar daar heb ik redelijk goed gekeken en niets qua beestjes gezien. De witte aanslag is ook alleen vlakbij de grond.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag