zevenblad

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 07/02/2007 - 14:09
nigella

zevenblad

heeft iemand een goede tip met betrekking tot het uitroeien vanzevenblad?Ik voer al jaren strijd maar het blijft terugkomen.

wo, 07/02/2007 - 14:50
plantenliefhebber

In een open plek kan je het met aardappelen te poten uitroeien,elders raad ik aan goed te wieden en tja als het echt nodig is vergif te gebruiken.

wo, 07/02/2007 - 16:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

De hele tuin afgraven, de hele tuin afdekken met zwart plastic gedurende drie jaar, spuiten met vergif, het helpt allemaal maar tijdelijk.Dus: schoffelen, schoffelen, schoffelen( en de schoffel regelmatig even aanscherpen!) En áls je het helemaal weg hebt, komt het met het zaad van de buren of dat ene plantje dat je koopt of krijgt weer terug!

wo, 07/02/2007 - 18:21
Pber

Wat ik gemerkt heb wat het beste helpt is het volgende:
Alle groene blaadjes afknippen en vooral niet aan de wortels trekken; daarmee stimuleer je de groei.
Je bent er wel een tijdje zoet mee maar aanhouder wint!

wo, 07/02/2007 - 21:34
snuffelter

Ook ik kwam 2 jaar geleden in mijn nieuwe tuin zevenblad tegen (ongeveer 100 m2) en ben het in een zomer voor 98% kwijtgeraakt. Hoe nou door de hele zomer te graven 2 schoppen diep en elk maar dan ook elk stukje op te rapen. Vorig jaar zomer kwamen er soms weer kleine stukjes op bij de erfgrens met de buren die heb ik ingesmeerd met een kwast/verfborstel met roundup. Bij mij heeft het gewerkt maar het was ontzettend veel werk.

succes Pauline

do, 08/02/2007 - 15:43
tournesol

Bij mij heeft round-up ook geholpen, elke keer opnieuw het blad insmeren het helpt als je maar volhoud.
Succes,
Tournesol

do, 08/02/2007 - 18:18
Leukemams

Ik heb het hier ook heel erg gehad, ik ben dus wel aan gif begonnen. Het was een goedje wat je op de bladeren moest spuiten. Ik heb het met een plantenspuit gedaan, zodat ik mijn ander planten niet zou raken. met een week of 2 was ik aardig wat kwijt. Ik weet niet of dit wel de meest ideale methode is. Maar bij mij werkte het.

Ik besproeide ze om de 3 dagen als het droog was. Volgens de verpakking zou het dan beter opgenomen worden.

Zelfs aan de kant van de buurman zag ik op een gegevenmoment het zevenblad hier en daar minder worden. Ik denk dat die in verbinding stonden met die planten die ik aan het besproeien was.

Ik heb dus niet zulke groene vingers en ik doe maar wat, dus ik weet niet of het de goeie manier is geweest.

zo, 11/02/2007 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hetzelfde probleem had ik in de volkstuin die ik in verwaarloosde toestand van iemand overnam.Ik heb het als volgt geklaard: de hele tuin heb ik op de riek uitgeschud,dan ben je al een groot deel van de wortels kwijt.Het was wel zandgrond dus het uitschudden ging vrij gemakkelijk,op klei zal het niet lukken.Daarna heb ik dagelijks elke avond het stuk waar zevenblad zat , geschoffeld.Dan snijd je alle nieuwe scheuten af.De plant wil toch weer nieuw blad vormen en zodoende wordt alle reservevoedsel uit de wortelstokken opgebruikt.Na enkele weken is de wortelstok uitgeput en sterven de planten af.Na 3 maanden was de tuin vrij van dit hardnekkig onkruid.Daarna was het een kwestie van regelmatig controleren en eventueel weer afschoffelen.

wo, 25/04/2007 - 14:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zevenblad is niet uit te roeien. Spaar U de moeite en de energie! Haal zoveel mogelijk weg en houdt het daarna bij door steeds als je blaadjes ziet opduiken, de blaadjes eraf te trekken. Geen een plant wil bladerloos door het leven gaan. Gebruik asjeblieft geen gif, je verstoort er meer mee dan dat het echt helpt!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag