Hulp bij determineren gevraagd!

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 04/09/2009 - 15:20
Strelitzia

Hulp bij determineren gevraagd!

Deze kamerplant heb ik zo'n tien jaar geleden als stekje gekregen. Heeft daarna jarenlang in een klein potje op de vensterbank gestaan zonder veel ontwikkeling. Na een verhuizing twee jaar geleden is de plant ineens relatief goed gaan groeien en zit er een mooie bloemstengel in. De stengel is nu zo'n 28 cm. en de bladeren varieren van 17 tot ong. 23 cm. Wie o wie weet wat voor plant het is? Ik ben inmiddels heel nieuwsgierig. Alvast bedankt!

Hulp bij determineren gevraagd!
vr, 04/09/2009 - 15:25
Strelitzia

Hierbij nog een kleine close-up van de uitkomende bloemknop.

Hulp bij determineren gevraagd!
vr, 04/09/2009 - 16:25
RdB

Heamanthus albiflos (Poederkwast of in ZA Poeierkwas). Als je de bloemen bevrucht (stuifmeel uitsmeren) dan komen er oranje bessen aan. De plant heeft een vrij strenge rustperiode nodig, bijna net zo streng als Clivia. Vnawege z'n trage groei is deze plant niet/nauwelijks in de handel maar verspreid zich via liefhebbers. Bij goede verzorging ontstaan er steeds jonge planten net als bij de Clivia.

Ruud

zie ook: https://tinyurl.com/y584xpof

Voor een beschrijving:
https://tinyurl.com/yxorczxx

eventuele spaties verwijderen

vr, 04/09/2009 - 17:02
Strelitzia

hallo Ruud,

Bedankt voor je snelle antwoord en oplossing van een tienjarig mysterie! Blijkbaar niet zo vreemd dat ik hem nooit in een winkel ben tegengekomen. En zonder bloem was het lastig zoeken op internet. Ik vind het heel leuk dat ik nu weet wat het is. Ik ga de linken eens goed doorlezen, want ik vind de bloem erg mooi en ik wil hem vaker in bloei gaan krijgen dan eens in de tien jaar.... Met mijn verhuizing heb ik de plant verpot in Ecostyle Cocopeat potgrond en dat lijkt hem te bevallen.

za, 05/09/2009 - 03:03
chrisma

Ik heb deze plant ook en zet haar iedere zomer gewoon buiten (op een schaduwrijk plekje, uit de zon! Anders verbranden de bladeren!) Ik laat de natuur zijn gang gaan, behalve als het erg droog is, dan krijgt ze water.
Hier bloeit ze ieder jaar. Misschien dat dit bij u ook zo wil lukken?

Vriendelijke groeten,
Chris

ma, 07/09/2009 - 23:45
Strelitzia

Bedankt voor de tip! Dit kan ik volgende zomer proberen. Ik hoop nu eerst nog lang van de bloem en de zaden te kunnen genieten!

di, 29/09/2009 - 22:40
Bruine kikker

Ha! Die heb ik ook al jaren staan, wist de naam niet. Daardoor werd ik ook nooit gehinderd door enige kennis en geef ik de planten wekelijks water, het hele jaar door. Toch bloeien ze elk jaar, ook op dit moment weer twee mooie bloemen. Ik doe verder niets aan bestuiven maar ze krijgen geregeld ook besjes (zaadjes).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag