Kamerplant

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/10/2009 - 22:52
Mosmanneke

Kamerplant

Zou iemand mij de naam van deze kamerplant kunnen vertellen? De enorme knol aan de voet van de plant wekte mijn nieuwsgierigheid op.

Kamerplant
do, 22/10/2009 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beaucarnea recurvata, olifantspoot.

do, 22/10/2009 - 23:55
Mosmanneke

Geweldig, dank je wel!

vr, 23/10/2009 - 18:20
paulusdetuinkabouter

Beaucarnea Recurvata

Nolina

Beaucarnea Recurvata of Nolina groeit in het wild in de Mexicaanse woestijn en in Texas, waar de plant honderden jaren oud kan worden. In het regenseizoen verzamelt de Beaucarnea water in haar karakteristieke bol aan de onderkant van de stam. Hierdoor kan het lange periodes zonder water overleven.

Ook al worden Beaucarnea palmen genoemd, toch is de plant niet een echte palm. Het behoort eigenlijk tot de Agave familie. De Beaucarnea Recurvata heeft haar naam te danken aan de naar beneden gerichte curven van haar bladeren.

Het is een langzame groeier maar in de loop van de tijd zal zich een dikke stam vormen met een sprekend uiterlijk. De plant blijft relatief klein wanneer het in een pot blijft en het is een uitstekende huiskamerplant.

De planten zijn makkelijk te onderhouden en zijn erg geschikt voor serres en andere plaatsen in een woonhuis.

Verzorging
Beaucarnea zijn nauw verwant aan Yuccas en gedijen onder dezelfde omstandigheden. Het prefereert plaatsen met veel zon. Variaties in de temperatuur van 5°C tot 35°C schaden de plant niet.

Tot op zekere hoogte weet de plant uitdroging en direct zonlicht zonder grote problemen te verwerken. De gezwollen basis van de stem kan bijna een jaar water opslaan.

In de wintermaanden wanneer de planten minder zonlicht ontvangen, moet de plant minder water krijgen. Tijdens de zomermaanden doet een klein beetje plantenvoeding in het water wonderen.

De grond moet een goede mix zijn met goede drainage kwaliteiten.

vr, 23/10/2009 - 19:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bronvermelding?

zo, 25/10/2009 - 11:26
paulusdetuinkabouter

Stukje tekst doet veel meer dan allemaal de links naar sites. Bovendien werken die in 50% van de gavallen niet. Gaarne stukje tekst in het vervolg

zo, 25/10/2009 - 12:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eigen tekst, uitteraard!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag