Mysterieuze Plant, ID?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/05/2018 - 22:31
Groenet

Mysterieuze Plant, ID?

Beste Forumleden,

Kan iemand mij vertellen om welke plant het hier gaat?

Er zitten drie gewortelde stekjes in deze plantenbak, die ik graag wil gaan opkweken. Mocht iemand daar specifiek advies over hebben hoor ik dat ook graag.

Fijne avond.

di, 15/05/2018 - 23:19
GreenConnection

Dit is Euphorbiainfo-icon leuconeura,  Madagascar juweel genoemd. De plant schiet z'n zaden weg, die overal op grond kunnen kiemen. Jonge plantjes kun je apart oppotten in een goed doorlatend potgrondmengsel met afwateringsgaten in de pot.

vr, 18/05/2018 - 07:59
GreenConnection

@Groenet: mee eens?

vr, 18/05/2018 - 11:59
Groenet

@GreenConnection: Yes! Mijn dank is groot. Kun je potgrondmengsel misschien iets verder specificeren? Een mengelmoes van universele potgrond & kokos bijvoorbeeld? Of volstaat reguliere zaai & stekpotgrond ook? 

vr, 18/05/2018 - 12:05
GreenConnection

Zaai en stekgrond bevat geen voeding, dus ongeschikt. Gebruik universele potgrond eventueel gemengd met zand of fijn grind.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag