Weet iemand welke boom dit is?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 14/03/2017 - 20:31
lezzmeister

Weet iemand welke boom dit is?

Ik had een aantal kersenbomen gekocht. Ik zag dat deze kleinblijvende bomen geënt waren. Naast één van deze bomen kwam er uit de grond een tweede boom omhoog uit de wortels. Dat is dus waarop de kersentak geënt is. Deze heb ik losgemaakt en met wat wortels in een andere pot gezet. Nu weet ik wel iets over bomen en planten maar niet veel en ik vraag me af waar deze kersenboom op geënt is. Plaatje bijgevoegd.
Ik heb zelf al geprobeerd te zoeken maar buiten wat vage M nummers alleen wildeling, vogelkers, Mahaleb en Sint-Luciahout gevonden maar een zoekopdracht met Sint-Luciahout komt er alleen een kerk naar boven.
Wie weet welke boom dit nu is?

Weet iemand welke boom dit is?
di, 14/03/2017 - 20:43
lezzmeister

Een foto erbij, de eerste was wat minder duidelijk door resizen.
Misschien dat iemand het weet omdat er vast niet veel bomen zijn waar een kers op geënt kan worden. Zoniet, dan wacht ik op de eerste bladeren.

Weet iemand welke boom dit is?
di, 14/03/2017 - 22:33
GreenConnection

Aan een foto is slechts door kenners een naam te geven aan jouw onderstam. Lees het stukje 'vermeerdering' op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kers_(fruit) Of stel je vraag bij een fruitboomteler, zoals: http://tinyurl.com/y3a8psy6

wo, 15/03/2017 - 06:50
tuinprins

Kersen worden meeestal geënt op Gisela 5 onderstam. Gisela is een acroniem van Gießen Selektion Artkreuzing, een veredelingsprogramma van de Universiteit van Gießen. Gisela 5 geeft doorgaans een kleine kersenboom. Hoogstam kersen worden vaak geënt op de Colt onderstam.
Op het eerste gezicht lijkt het wel of de plant die jij hebt losgemaakt een eik is. Zou een vogel een eikel bij jouw geënte kers hebben begraven?
Gegroet, de tuinprins

wo, 15/03/2017 - 10:59
lezzmeister

De wortels zaten echt vast aan de wortels waar de ent op was geplaatst. De kans dat dit dan een eik blijkt lijkt me stug maar misschien dat ik verkeerd heb gekeken en de wortels gewoon zo vergroeid waren. Ik zal wel foto's van de blaadjes posten of laten weten als ik erachter kom welke boom dit precies is.
Ik zie niet echt eik maar ik kan het fout hebben. Enige wat ik normaal groei is pepers en kruiden.

Weet iemand welke boom dit is?
do, 16/03/2017 - 07:47
tuinprins

Nee, is ook geen eik!
Sommige onderstammen kunnen uitlopers vormen. Bij pruimenbomen zie je dat nog wel eens. Ik denk dat hier ook zoiets aan de hand is.
Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten