Iemand positieve ervaringen met Organifer Grass Insects Concentraat tegen rouwvliegjes?

1 bericht / 0 nieuw
#1 vr, 17/06/2022 - 11:32
Mara23 (anoniem geplaatst)

Iemand positieve ervaringen met Organifer Grass Insects Concentraat tegen rouwvliegjes?

Ik heb nu al bijna twee maanden last van rouwvliegjes. Helaas was ik te laat met de besmette plant weg te zetten. Met aaltjes krijg ik ze wel iedere keer redelijk weg. Maar vooral nu met de hitte droogt de potgrond tussendoor uit, waardoor vermoedelijk de aaltjes dood gaan voordat de eitjes larven zijn. Aaltjes zijn nog redelijk duur, dus ik wil ze eigenlijk geen derde keer kopen. De vliegjes worden redelijk in bedwang gehouden door de gele plakplaatjes die ik heb gekocht.

Via een blog kwam ik Organifer Grass Insects Concentraat tegen. Dit zou de wortels van mijn planten onaantrekkelijk moeten maken voor de rouwvliegjes: nu heb ik het besteld en in huis... Maar ik twijfel of ik het niet retour moet brengen (ongeopend). Heeft iemand positieve ervaringen met dit spul om rouwvliegjes te vermeiden?

Dezelfde blog zij dat aceto balsamicoazijn in glaasjes de vliegjes zou aantrekken en verdrinken, evenals rode wijn (dit moet ik nog in huis halen en neerzetten). Stiekem hoop ik door deze dingen te doen en alleen het hoognodige water te geven (dus wachten tot het moment dat de bladeren gaan hangen, waar mijn calatheas en spathiphyllum dus helemaal niet blij mee zijn) dat ik er van af kom. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag