Sansevieria

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/10/2018 - 15:51
Frans99

Sansevieria

Beste mensen,

Weer een probleem met Sanseveria.

Heb er twee maanden geleden een gekocht met vrij brede donkere bladen.
Omdat de pot duidelijke te klein was een grotere pot gekocht en op advies de plant in de cactusgrond gezet.
Grond was vochtig genoeg zodat water geven niet direct nodig was.

Nu gaan echter sommige bladen krullen en worden slap. Als ik echter mijn watermeter in de grond prik, is hij de eerste 3 cm kurk droog, dan zijn er als ik over de gehele pot prik, sommige plekken droog/vochtig terwijl andere weer gewoon vochtig zijn.
Meer naar beneden zeg maar drie kwant slaat de meter goed uit bijna in de stand nat. Als ik dat lees heeft de plant water genoeg, maar hoe kan het blad bij sommigen dan krullen??

Ik moet zeggen, de cactus grond gekocht bij de Intra>>>>>>>, is vergeven van Kokosvezels, het lijkt dat deze water negren en dat daardoor de grond rond de kluit ze snel droog wordt en beneden waar de Lavakorrels zitten juist nat blijft.

Ik wil nu zelf gaan mengen Uni potgrond met scherp zand het liefst zonder kokos. Bestaat dat nog?

Verder wat moet ik doen om de bladen van de plant weer te ontkrullen..... Dompelen en dan uitlaten lekken? Kan ik hem daarna nog van andere grond voorzien gezien de tijd van het jaar??

Alvast dank voor jullie antwoord.

vr, 12/10/2018 - 16:29
GreenConnection

Sansevieria groeit van oorsprong met z'n wortels tussen rotsspleten, dus zit graag klem in een niet te grote pot. Verpotten was dus niet nodig geweest.

Over de kokosvezel heb ik je al eerder bericht.

vr, 12/10/2018 - 16:35
Frans99

Koopt helemaal en volledig met je eens. Maar, de pot waar hij instond was al misvormd en leek meer op een driehoek dan een ronde pot.

Klopt ook en dat ga ik ook doen. Maar bij mij in de buurt alleen mar potgrond met veel kokos en daar wil IK vanaf. Dus ik moet even gaan zoeken, misschie wel on line. Kan ik de potgron NU nog aanpassen??

En wat doe ik aan die gekrulde bladeren? De leverancier, die ik uiteraard heb gebeld zei, knip ze maar weg komen vanzelf weer nieuwe. Tja zo lust ik er nog wel een.

Bedankt voor je raad

vr, 12/10/2018 - 22:57
GreenConnection

Kun je een foto maken van die gekrulde bladeren?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.